Een gebouw duurzaam beschermen met de juiste isolatie?

Artikel delen

Om het energieverbruik van een gebouw duurzaam te optimaliseren en een hoog comfort te garanderen, is het isoleren van de gevel of spouwmuur een logische zet. Met URSA WALLTEC als gevel- of spouwmuurisolatie verlaag je het energieverbruik en creëer je een optimaal comfort met hoge thermische en akoestische prestaties.

Isolatie

Als producent van minerale wol en geëxtrudeerd polystyreen (XPS) biedt URSA hoogwaardige isolatieoplossingen die de energie-efficiëntie van gebouwen aanzienlijk verbeteren. Met een lagere CO2-uitstoot als resultaat. Zo wil URSA de toonaangevende partner zijn in energiebesparing en thermisch en akoestisch comfort in de bouwsector. Hierbij zet het bedrijf de belangen van mens en klimaat voorop: van de keuze en het hergebruik van grondstoffen tot de optimalisatie van het productieproces en de logistieke keten. URSA gebruikt nu al 75 % gerecycleerd glas voor haar minerale wolproductie en 45 % gerecyclede polystyreenproducten voor XPS. Tegen 2030 wil de producent dit optrekken naar respectievelijk 80 en 50 %.

Efficiënt isoleren van de spouwmuur

isolatieWil je een gebouw optimaal beschermen tegen koude en geluid, zonder in te boeten aan ruimte binnenin of aan de buitenzijde? Dan is spouwmuurisolatie een efficiënte keuze. Met WALLTEC en WALLTEC REFLEX heeft URSA 2 vormvaste minerale wolplaten in het assortiment die vlot te installeren zijn en goed tegen de draagmuur aansluiten. Ook onderling passen de platen mooi op elkaar. Beide producten lenen zich perfect voor het isoleren van spouwmuren:

  • WALLTEC is eenzijdig bekleed met glasvlies en is hierdoor het isolatieproduct bij uitstek voor de akoestische isolatie van spouwmuren. Voor een goede Rc-waarde is een dikte van 140 millimeter vereist.
  • WALLTEC REFLEX is eenzijdig bekleed met een microgeperforeerde, dampopen en waterafstotende aluminiumfolie. De reflecterende werking van de aluminiumfolie draagt maximaal bij tot de thermische isolatie van een woning of kantoorgebouw, en bepaalt dus mee de Rc-waarde van de gevelconstructie. Hierdoor kan je iets dunner isoleren.

Esthetische bescherming van de gevel

Door de gevel te isoleren creëer je een ideaal binnenklimaat in een gebouw. Gevelisolatie optimaliseert niet alleen de temperatuur binnenin het hele jaar door, het minimaliseert ook de geluidsoverlast van buiten. WALLTEC BLACK is een robuuste glaswolplaat die aan één zijde bekleed is met een zwart glasvlies. Door zijn esthetische karakter is het een gegeerd product bij een gevelafwerking met open voeg en bij geventileerde gevels.

URSA
ursa.be