Snel gebouwd

Innovatie & Inspiratie
Artikel delen

Uitvoering <10 werkdagen starten? Schroeffundamenten bieden uitkomst

Een funderingsoplossing die niet alleen eenvoudig is, maar ook solide en betrouwbaar. Met een schroeffundament kan snel, precies en duurzaam gefundeerd worden. Kenmerkend aan een schroeffundament is de conische vorm. De bodemstructuur rondom het fundament wordt hiermee verdicht waardoor de belastingcapaciteit bij het indraaien wordt vergroot. Deze grondverdringende schroeffundamenten zijn toe te passen in zowel zand-, klei-, leem- als veengronden. Bij alle weersomstandigheden.

SchroeffunderingSchroeffundamenten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters. Afhankelijk van ontwerpafwegingen, dimensionering en grondslag gegevens, kan er een statische belasting aan een schroeffundament worden toegekend. In zwakkere bodemsoorten kan de belastingcapaciteit worden vergroot door met de verlengbare series naar de vaste bank te schroeven. Een schroeffundament kan worden ingezet voor tijdelijke en permanente constructies en kan weer worden uitgedraaid en worden hergebruikt of gerecycled. Tijdens de montage wordt er geen of slechts zeer beperkte schade aan de omgeving toegebracht.

In het kort, de voordelen van schroeffundamenten op een rij:

 • SchroeffunderingGrondverdringend, trillingsvrij en geluidsarm funderen
 • Geen graafwerkzaamheden
 • Geen beton storten en dus geen droogtijd
 • Korte montagetijd; slechts enkele minuten
 • Direct belastbaar; zeer grote belasting mogelijk
 • Geen hoge opstartkosten
 • Vorstvrije fundatie
 • Starten uitvoering binnen 10 werkdagen
 • Geen af- en aanvoer van zware materialen en machines
 • Duurzaam: herbruikbaar, eenvoudig uit te draaien
 • Ook bij slecht weer (vorst) montage mogelijk
 • Onderhoudsvrij en lange levensduur
 • Geen beschadiging aan omgeving
 • Hoge stabiliteit
 • Eindeloos veel toepassingsmogelijkheden
 • Lage recyclingkosten bij sloop
 • Praktische montage middels sleufgaten in flensplaat

Expertise in schroeffunderingen

grond funderingsschroefGoede producten door vergaand onderzoek en technisch diepgaande analyses maken dat FIRST BASE Ground Screws voorop loopt in de markt. De groothandel op het gebied van schroeffunderingen is als enige partij in de markt in staat om een officiële draagkrachtberekening op basis van de Eurocodes te maken.

FIRST BASE ontwikkelde samen met haar ketenpartners verlengbare schroeffunderingen in verschillende diameters (63, 76, 89, 114 en 140 mm), in wanddiktes van 2,0 tot 5,6 mm. Naast verlengbare fundamenten bieden ze hun klanten een uitgekiend assortiment fundamenten in vaste lengtes, accessoires, indraaimachines en testapparatuur. Daarbij delen ze hun kennis met klanten middels de FIRST BASE Academy.

Speciaal ontwikkelde elektrische indraaimachine

Schroeffundamenten kunnen gemonteerd worden met een speciaal hiervoor ontwikkelde handzame, elektrische indraaimachine. Deze machine kan eventueel gemakkelijk door de woning naar de achtertuin gedragen worden. De elektrische machines van FIRST BASE worden in Duitsland geproduceerd en hebben een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.

Bij grotere projecten of zwaardere fundamenten kan worden geïnstalleerd met een hydraulische machine. FIRST BASE biedt 2 typen rupsmachines aan: een smallere, lichtere machine (85 cm – 7.500 Nm) en een zwaardere variant (155 cm – 12.000 Nm).

Advies en draagkrachtberekening

SchroeffunderingMen dient altijd rekening te houden met de bodemcondities van de montagelocatie. Deze zijn van invloed op de belastingcapaciteit van de schroeffundering. Op basis van de projectlocatie en optredende belastingen kunnen ze een gedegen advies voor de te gebruiken schroeffunderingen uitbrengen. Hierbij wordt uitgegaan van de reeds aanwezige sonderingsrapporten en bodemkaarten uit de omliggende omgeving. FIRST BASE brengt je graag bij hoe je dit zelf op een gedegen manier kunt uitvoeren.

Voor het aantoonbaar maken van de belastingcapaciteit van een schroeffundament kan ook een constructieve onderbouwing op basis van de Eurocode uitgevoerd worden. Met de in-house engineering kan een constructieve draagkrachtberekening van uw fundering voor de opdrachtgever of gemeente worden uitgewerkt. In veel gevallen is dit ook een vereiste vanuit de gemeente voor het verlenen van een vergunning. Voor het uitwerken van deze berekening zijn echter wel sonderingen van de exacte montage locatie noodzakelijk. Daarnaast zal een stabiliteitsberekening aangeleverd moeten worden met daarin opgenomen de reactiekrachten.

FIRST BASE biedt een 5-tal hightech analoge én digitale trek- en drukproefopstellingen aan, waarmee verschillende belastingtests op locatie uitgevoerd kunnen worden. De proeven worden hydraulisch aangedreven en de resultaten worden conform wetgeving digitaal geregistreerd. De methode onderbouwd de draagkracht van een schroeffundament gebaseerd op de schachtwrijving van het fundament in combinatie met de omliggende grondslag. De proef-methode wordt met name toegepast in het ontwerpstadium van lichte bouwconstructies.

FIRST BASE Ground Screws
firstbasegroundscrews.nl

BouwTotaal