Bouwkosten

Artikel delen

Loodstroken aanbrengen

Casadata zet de kosten van het aanbrengen van loodstroken op een rij. Het gaat om loodstroken voor aansluitingen en afdichtingen in gevel en dak.

Tekst: Casadata.nl

Loodstroken op hellend dakl

Voor het maken van een waterdichte aansluiting tussen twee onderdelen van een gebouw, zoals bij een dakraam, schoorsteen of aansluiting van de gevel op het dak, past men veelal een loodstrook als een loodslabbe of loodloket toe. Lood heeft een hoog soortelijk gewicht van 11.340 kg per m3. Het materiaal is waterkerend, UV-bestendig, buigzaam en door zijn gewicht minder windgevoelig. Door de goede buigzaamheid kan men dit materiaal goed voor de diverse afdichtingen en aansluitingen vormen. Na verloop van tijd oxideert het oppervlak en vormt deze oxidatielaag een beschermlaag, waardoor lood zeer lang kan meegaan. Het lood kan men na gebruik recyclen.

Een dikkere, dus zwaardere loodstrook is sterker dan een dunnere, dus lichtere loodstrook. De maximale breedte van de loodstroken hangt af van de toepassing.  Voor bladlood vanaf code 18 is de maximaal toepasbare lengte 1.500 mm (advieslengte maximaal 1.000 mm).

Altijd op de hoogte blijven omtrent de nieuwste prijsontwikkelingen binnen de bouwsector en deze gegevens direct en eenvoudig aanpassen naar je eigen situatie?
Dat maakt Casadata voor je mogelijk. Je krijgt nu 25% korting op een inlogabonnement naar keuze, wanneer je in het opmerkingenveld Bouwtotaalinlog vermeldt. Binnen het abonnement krijg je gratis uitleg door de Casadata klantenservice en kun je onbeperkt gebruik maken van de helpdesk tot 20:30 uur in de avond.

Type bladlood

Het type bladlood op rol is gemakkelijk te herkennen aan het label. We onderscheiden de volgende typen:

  • Bladlood 15 ponds weegt 15 kg/m2 en heeft een groen label. De rollengte daarvan is 6 meter voor stroken tot en met 500 mm en 3,33 meter lengte voor een rolbreedte van 1.000 mm.
  • Bladlood 18 ponds weegt 18 kg/m2 en heeft een geel label. De rollengte daarvan is 3 meter voor stroken tot en met 500 mm en 2,77 meter lengte voor een rolbreedte van 1.000 mm.
  • Bladlood 20 ponds weegt 20 kg/m2 en heeft een blauw label. De rollengte daarvan is 3 meter voor stroken tot en met 500 mm en 2,50 meter lengte voor een rolbreedte van 1.000 mm.
  • Bladlood 25 ponds weegt 25 kg/m2 en heeft een rood label. De rollengte daarvan is 3 meter voor stroken tot en met 500 mm en 2 meter lengte voor een rolbreedte van 1.000 mm.

Loodstroken

Kosteninformatie

Alle kosten zijn exclusief steigerwerk, materieelgebruik, transportkosten, veiligheidsvoorzieningen, bouwplaatskosten, afkomende materialen en stortkosten. In de berekening is uitgegaan van een rollengte van 3,3 meter voor 15 kg/m2, 2,7 meter voor 18 kg/m2, 2,5 meter voor 20 kg/m2 en 2,0 meter rollengte voor 25 kg/m2.

Het gemiddelde uurloon is € 51,70 excl. opslag en € 60,49 incl. 17% toeslag op de directe kosten. Deze bestaan uit 8% voor algemene bedrijfskosten, 5% voor winst en 3% voor risico. Het prijspeil is 1 maart 2023. Voor de regionale kosten en de kosten voor andere liggers en kolommen zie de diverse kostentabellen op casadata.nl

Meer informatie: www.casadata.nl

BouwTotaal