Veilig en milieubesparend douchen

Artikel delen

De nieuwe Slim mengkraanserie van HSK Duschkabinenbau heeft onder meer de RS Slim thermostaat doucheset. Deze beschermt tegen verbranding met zijn moderne veiligheidsthermostaat. Het douchesysteem met hoofd- en handdouche wordt gecompleteerd door de Slim Round ééngreeps wastafelmengkraan. Slim-producten zorgen voor een besparing van meer dan 50% op water en energie, zonder verlies van comfort.

Minimalistisch design en maximaal gebruiksgemak in moderne badkamer

Minimalistisch design en maximaal gebruiksgemak.

Bij het kiezen van een nieuwe douchearmatuur zijn, naast een aantrekkelijk design, veiligheid en comfort de belangrijkste factoren. De RS Slim thermostatische douchegarnituur biedt bescherming tegen verbranding. Verder is sprake van hoogwaardige materialen en een galvanische afwerking die de doucheset en de bijpassende wastafelmengkraan uit de Slim-serie bijzonder duurzaam en robuust maken. Bovendien werd bij de productie van de Slim-producten veel belang gehecht aan duurzaam design: recyclebare materialen en materiaalbesparing zorgen voor een milieuvriendelijk en grondstofbesparend gebruik.

Exclusief spagevoel

Met zijn extra slanke design is de nieuwe RS Slim thermostaat doucheset ideaal voor een minimalistisch, elegant badkamerontwerp. Klanten kunnen kiezen uit drie kleurvarianten: tijdloos chroom, opvallend matzwart of modern gunmetal. Met een diameter van 255 mm zorgt de zwenkbare hoofddouche voor een  comfortabel regendouchegevoel. De verstelbare design handdouche heeft drie verschillende straalsoorten: Rain, Soft-Rain en Massage. Een geïntegreerde omstelkraan zorgt voor een moeiteloze waterregeling en optimaal gebruiksgemak. De veiligheidsthermostaat met temperatuur-vergrendeling van 38° C zorgt voor meer veiligheid tijdens het douchen: hij beschermt betrouwbaar tegen verbranding en voorkomt onaangename temperatuur-schommelingen.

Een koud water onderbrekingsbeveiliging biedt extra bescherming; vooral handig voor huishoudens met kleine kinderen of senioren. Dankzij de meegeleverde accessoires is de installatie van de set bijzonder snel en eenvoudig. Voor een uniform badkamerdesign biedt HSK de Slim Round ééngreeps wastafelmengkraan: met een diameter van slechts 35 mm is het kraanhuis net zo slank en elegant als de doucheset.

Minimalistische badkamer

Duurzaam

De nieuwe Slim kranenserie voldoet ook aan de hoogste duurzaamheidsnormen: dankzij speciale besparende onderdelen in de kranen kan het water- en energieverbruik met meer dan 50% worden verlaagd, zonder dat dit ten koste gaat van het doucheplezier. Bij de ontwikkeling van het kraanassortiment is aandacht besteed aan het verminderen van de hoeveelheid plastic die wordt gebruikt. In plaats daarvan worden meer recyclebare metalen gebruikt. Het ontwerp van de Slim-lijn heeft ook een positief effect op de CO2-voetafdruk: het minimalistische, slanke ontwerp minimaliseert het gebruik van materialen aanzienlijk. De consequente vermindering van uitstekende elementen, uitsparingen en andere ondersnijdingen, vereenvoudigt ook het schoonmaken en vermindert zo ook de benodigde hoeveelheid schoonmaakmiddelen.

HSK Duschkabinenbau KG
www.hsk.de/nl