Snel gebouwd

Innovatie & Inspiratie
Artikel delen

Droog stapelen met betoncasco

Wat: Raab Karcher Prefab – droog stapelen met betoncasco Prefab+ als basis
Toepassing: Een volledig op maat geprefabriceerde woning voorzien van alle installaties welke op de bouwplaats enkel nog afgemonteerd hoeft te worden. Het betoncasco welke droog stapelen en plug&play bouwen mogelijk maakt.
Snelheid: In maximaal 3 dagen een complete woning wind en waterdicht.

Raab Karcher Prefab werkt samen met PREFAB + beton casco’s en functioneert als partner voor de aannemer. Voorbeeld: 16 woningen in Enschede. Samen met de werkvoorbereider van het bouwbedrijf en leveranciers wordt vanuit een gezamenlijke planning en BIM-model gewerkt aan een compleet casco die categorie 6 wordt uitgewerkt. Een volledig op maat geprefabriceerde woning voorzien van alle installaties (cv, vloerverwarming, ventilatie en elektra) welke op de bouwplaats enkel nog afgemonteerd hoeft te worden. Het betoncasco welke droog stapelen en plug&play bouwen mogelijk maakt.

De betrokken leveranciers en onderaannemers werken samen in hetzelfde BIM-model zodat het eindproduct ook werkelijk geproduceerd en gebouwd kan worden. In de fabriek worden kozijnen en isolatie, maar ook de E/W-installaties in de prefab delen opgenomen. Op de bouwplaats ontstaat een plug & play casco. Door de logistiek slim af te stemmen, is binnen 2 dagen een woning wind- en waterdicht gemonteerd. Het bouwproces wordt versneld doordat tijdens de opbouw van het casco, ook de binnenwanden, trappen, en afbouwmaterialen worden geplaatst en voor geopperd. Dit kan omdat de vloeren af fabriek voorzien zijn van de afwerkvloer.

Samen met de unieke concepten van Raab Karcher is de voorbereiding en de bouw overzichtelijk verlopen voor alle partijen. Denk aan Greenworks waarbij een bewuste keuze is gemaakt voor duurzame materialen, een casco welke luchtdicht is met een Qv 10-waarde van 0,15 m3/s en geschikt voor circulair bouwen. Met Leanworks is de bouwlogistiek doordacht en werd een deel van de afbouwmaterialen al geopperd tijdens de ruwbouw. Via RaabPlan is de complete leanplanning opgesteld en de voortgang is door elke betrokken partij te volgen. Met BIM werden alle disciplines in hetzelfde model afgestemd en productie gereed gemaakt.

Samenwerken tot in het kleinste detail heeft ervoor gezorgd dat er samen een kwalitatief hoogwaardige woning wordt gerealiseerd. Elke woning heeft exact dezelfde hoge kwaliteit.Vooraf zijn alle kopers-opties bekend, en werd goed overlegd met de kopers. Ondanks het huidige gebrek aan bouwplaats personeel, zijn wij toch in staat gebleken om een hoogwaardig product in een korte bouwtijd te realiseren.

In maximaal 3 dagen een complete woning wind en waterdicht. Het casco is dan al voorzien van binnenwanden, e/w leidingwerk, buitenkozijnen, 90% spouwisolatie aangebracht, vloeren af-fabriek vzv afwerkvloer, trappen geplaatst waardoor ook veilig gewerkt kan worden. Het is mogelijk door nauw samen te werken.

BouwTotaal