Veilig transport lithium-ion batterij

Artikel delen

Steeds meer accu-schroevendraaiers, multifunctionele gereedschappen en andere elektrisch apparaten, bevatten lithion-ion batterijen. De batterijen zijn erg licht en kunnen op ieder moment snel worden opgeladen, waardoor het gebruik van het gereedschap optimaal is. Maar slechts één verkeerde handeling, zoals het verkeerd opladen of ontladen, kan leiden tot schade aan de oplaadbare batterij waardoor er kans op brand ontstaat.

Zarges, expert in het verpakken van gevaarlijke goederen, brengt een nieuwe oplossing op de markt voor het vervoeren en opslaan van beschadigde lithium-ion batterijen: de ‘K470 Battery Safe’ aluminium kist. Normaal gesproken moet een gebruiker zichzelf snel in veiligheid brengen wanneer rook zichtbaar ontsnapt uit de verpakking met daarin een batterij. Maar met de Zarges K470 Battery Safe kist is het anders: als dit gebeurt, betekent het dat de brandschade wordt verminderd.

De nieuwe verpakking met UN-keuring voor gevaarlijke goederen is speciaal ontworpen voor het opslaan en vervoeren van kapotte of beschadigde batterijen op een veilige en efficiënte manier. De binnenkant van de kist is voorzien van een brandwerend materiaal. In geval van brand schuimt de binnenkant van de kist op en verhindert het de verspreiding van de vlammen.

“In geval van nood moet een kist met gevaarlijke goederen de vrijgekomen energie kunnen absorberen”, legt Michael Blum uit, Product Manager bij Zarges. Daarom is de Zarges kist getest tijdens een vuurproef met erg strenge criteria: het oppervlak van de kist mocht niet meer dan 100 graden Celsius worden. “Het product heeft bewezen veilig te zijn tijdens een brand en heeft ons overtuigd dat het optimaal voldoet aan de wensen van gebruikers.”

Zarges
www.zarges.nl