Glasramen of architectonisch beton optimaal beschermen tot einde bouwfase

Artikel delen

Activiteiten op een bouwplaats brengen risico’s op schade met zich mee, bijvoorbeeld bij glasramen of architectonisch beton. Een veelzijdige oplossing om deze gevoelige materialen te beschermen is Omniguard beschermfolie van Hakron.

Commercieel directeur Pascal van Herk van Hakron licht toe: “De vloeistof wordt met een airless verfspuit aangebracht. Het droogt in korte tijd tot een afpelbare, flexibele en lichtdoorlatende beschermfolie. Het verwijderen achteraf gebeurt handmatig, zonder dat er lijmresten achterblijven. Omniguard voorkomt vervuiling en is erg stevig (het scheurt niet snel, flappert niet en waait niet weg). Het spuiten van Omniguard kost weinig tijd. Met Omniguard beschermde ramen en deuren kunnen gewoon open en dicht gedaan worden terwijl de folie er nog op zit.”

Omniguard is het enige type bescherming dat glasramen volledig beschermt en dit tot het einde van de bouwfase. Omniguard is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het beschermt de materialen waarop het is aangebracht niet alleen tegen krassen. “Het geeft ook bescherming tegen bijvoorbeeld vonken van slijpschijven, cementspatten en uitlogingen, gevelreinigers en zandstralen, pleister- en gevelafwerking”, zegt Van Herk. “Hakron biedt het losse product met technische ondersteuning bij de opstart van een project aan. Daarnaast is compleet ontzorgen ook mogelijk: het gegarandeerd deskundig aanbrengen van Omniguard door onze dochteronderneming Innofix B.V., met eventueel ook verwijdering van de folie na afloop van het werk.”

bouwvakker

Er zijn twee versies van Omniguard: één voor de bescherming van (architectonisch / zichtwerk) beton en één voor beglaasde vensters en profielen in aluminium en PVC.

Voordelen van Omniguard beschermfolie:

 • Kostenbesparend: bescherming tegen bouwschade. Ook op plaatsen waar tijdens de bouw lastig bij te komen is (op hoogte bijvoorbeeld).
 • Tijdbesparend: eenvoudig en snel aan te brengen met spuitapparatuur of verfrol.
 • Vrij van vluchtige organische stoffen (V.O.C.-vrij)
 • Ook toepasbaar op structuurlakken.
 • Blijft goed vastzitten; komt niet los door de wind.
 • Biedt lange tijd bescherming, gedurende de gehele bouwfase.
 • Toepasbaar als bescherming aan zowel binnen- als buitenzijde.
 • Ramen en deuren kunnen tijdens de bouwwerkzaamheden gewoon open en dicht.
 • Lichtdoorlatend.
 • Laat geen lijmresten of dergelijke achter.
 • Beschermt tegen vonken van slijpschijven, cement- & betonresten, etc.

Op www.hakron.nl zijn zowel het productblad (PIB) als de veiligsbladen (VIB) te downloaden.