fbpx

Luchtdeken isolatie: flexibel, ruimtebesparend en energie efficiënt

Artikel delen

Van de moderne hoogbouw tot erfgoedstructuren en alles daar tussenin, de noodzaak om energie te besparen in onze gebouwen creëert een veelheid aan technische problemen voor zowel architecten als huiseigenaren. Gemeenschappelijke uitdagingen zijn onder meer: gebrek aan isolatieruimte, dynamische bouwfysica en behoud van historische kenmerken

Verbetering van de energie-efficiëntie met behulp van dikke, conventionele isolatie vereist onvermijdelijk de overgave van de ruimte. Dat kan mogelijk van invloed zijn op de architectonische integriteit, de levensstandaard van de huurder verminderen of het beleggingsinkomen voor de eigenaar verminderen. In veel nieuwbouw- en retrofitprojecten kan slecht presterende isolatie zelfs leiden tot schade aan de gezondheid van een bewoner of bouwstof. In extreme gevallen kan een gebouw onbewoonbaar worden gemaakt.

“Al meer dan 10 jaar is Spaceloft aerogel-dekenisolatie het superisolatiemateriaal bij uitstek om warmteverlies aan te pakken in omgevingen met veel ruimte. Spaceloft heeft de laagste thermische geleidbaarheid van elke duurzame thermische isolatie die vandaag beschikbaar is. Het flexibele, hydrofobe en ademende formaat ondersteunt het gebruik in een breed scala aan toepassingen.”

Toepassingen zijn onder andere: Muren (intern en extern), vloeren, plafonds, dakramen en hellende daken, terras en balkon, Raam-, deur- en vensterinzetstukken, punt- herhalende en lineaire thermische brugbehandeling en, leidingen en warm waterleidingen

Spaceloft dekenisolatie is zeer veelzijdig en te gebruiken in gebouwen met nulemissie, passiefhuizen, retrofit-programma’s van de overheid en kleine huisprojecten. Of u nu een architect bent die een beter detail nodig heeft, een natuurbeschermer die een erfgoedgebouw of een eigenaar met een isolatieprobleem wil herstellen.

Aluthermo
www.aluthermo.nl