Nieuwe aanpak voor luchtdicht bouwen met het V5-systeem

Artikel delen

Met de dalende EPC-eisen en BENG is luchtdicht bouwen een must. Een qv10-waarde van <0.15 dm3/s.m2 vraagt om een goede detaillering én hoge kwaliteit bij het aanbrengen. Een woning van zo’n 130 m2 mag in totaal, conform de eisen van passief bouwen, niet meer dan 5,7 bij 5,7 centimeter aan openingen hebben. Maar hoe je dat het best en het snelst kunt realiseren, is voor aannemers nog wel eens een puzzel.

Vilton maakt het afdichten van de thermische schil makkelijk door aannemers een passende aanpak te bieden. Dat doet Vilton met drie productpakketten voor luchtdicht bouwen die variëren qua bouwmethode, prijs, soliditeit en innovatiekracht. Aannemers kunnen kiezen uit de pakketten Standaard Dicht, Super Dicht en Hermetisch dicht. Deze bevatten verschillende tapes en schuimbanden die waar nodig aangevuld worden met folies en vloeibare dichtingssystemen. 

De productpakketten van Vilton bieden oplossingen voor vijf zwakke plekken van de thermische schil: de kieren rondom kozijnen, de naden bij dakkappen, de gaten in kanaalplaatvloeren, de opleggingen van kanaalplaatvloeren en de wanden zelf. Vilton noemt de nieuwe aanpak daarom het ‘V5-systeem’. In één werkgang kan Vilton naast de luchtdichte afwerking ook isolatiemateriaal aanbrengen.

Volgens technisch directeur van Vilton, Freddy Holwerda, is het werken met de overzichtelijk pakketten nieuw. ‘Vanuit de drie pakketten kunnen aannemers hun eigen afweging maken op basis van persoonlijke voorkeuren, weersomstandigheden, gewenste bouwmethoden, prijs, productkracht en vernieuwing.’ De aanpak van Vilton is bovendien onderscheidend omdat montage desgewenst door vakkundige Vilton servicemonteurs en met garantie op functioneren wordt uitgevoerd.

Vilton
www.vilton.nl