Productinnovatie: Kingsize panelen inclusief elektra en leidingwerk

Artikel delen

Faay Vianen brengt Kingsize panelen op de markt. Prefab panelen, inclusief elektra en leidingwerk, kamerhoog en kamerbreed. Snel, minder bewerkingen nodig en schoon.

Minder disciplines nodig met Kingsize panelen

Met Kingsize panelen van Faay bouw je sneller en slimmer. Deze prefab casco binnenwanden worden tijdens de ruwbouw, geplaatst. Elektra, alle uitsparingen voor waterleidingen etc. worden in de wand geïntegreerd. Hierdoor ontstaan er multifunctionele panelen die op de bouwplaats alleen nog moeten worden gemonteerd. Frezen in massieve steen- of gipsachtige muren van sleuven voor de buizen en wandcontactdozen is niet nodig, dus nagenoeg geen stof en rommel meer op de bouw. Door te kiezen voor een prefab bouwmethode is het ook mogelijk de arbeid op de bouwplaats te beperken. Gevolg is dat er op de bouwplaats zelf minder fouten worden gemaakt, er dient minder gecorrigeerd te worden. Dit leidt tot een enorme reducering van de bouwtijd, vereenvoudiging en stroomlijning van het productieproces en een enorme verlaging van faalkosten.

Faay had alleen nog één hobbel te nemen

Dat de wanden van Faay kwalitatief goed zijn is inmiddels bekend. De kern van vlas zorgt voor robuustheid en schroefvastheid over het gehele oppervlak. Daarnaast beschikken FAAY- wanden over een zeer goede geluid- en brandwerendheid. Maar wat als er gebouwd wordt en het dak zit er nog niet op? Bouwen in Nederland is namelijk ook vaak bouwen met slechte weersomstandigheden.

Bestand tegen Hollandse weersomstandigheden

Pas als het dak erop zit is een woning wind- en waterdicht. Bouwmaterialen moeten daarom bestand zijn tegen de Hollandse weersomstandigheden. De kingsize panelen worden weersonafhankelijk geproduceerd in de fabriek in Vianen en daar vervolgens behandeld met een waterwerende coating. Faay heeft deze toepassing uitgebreid getest. De geslaagde pilotprojecten hebben inmiddels bewezen dat de kingsize panelen niet alleen snel en plug&play zijn, maar ook dat ze een Hollandse regenbui kunnen trotseren.

Logistieke structuur loont

De prefab kingsize panelen zijn een grote stap in het modulair bouwen en van absolute meerwaarde voor de bouwbranche waar het tekort aan handjes op de bouwplaats alleen maar toeneemt. Men wil de arbeid op de bouwplaats beperken en men wil steeds meer just in time werken als dat kan. De Kingsize panelen maken verticaal bouwen mogelijk, ook wel de One-piece-flow bouwmethode genoemd. De prefab elementen worden in volgorde van montage én op het juiste moment op de bouwplaats afgeleverd. Alles is van te voren afgestemd. Zo kunnen de elementen snel en precies op tijd op de bouwplaats gemonteerd worden. Dit alles draagt bij aan een soepel en dus sneller bouwproces. Het levert zowel de ontwikkelaar als de eindgebruiker voordeel op. En de architect behoudt volledige ontwerpvrijheid.

Meer weten? Bezoek ons dan op Building Holland van 17 t/m 19 april in de RAI Amsterdam. Wij laten u op deze beurs graag kennis maken met onze prefab kingsize panelen. U bent van harte welkom op onze stand, standnummer 11.016.www.faay.nl/evenement/building-holland