fbpx

De volgende generatie van het slijpen

Artikel delen

FEIN brengt twee nieuwe haakse accuslijpers en drie rechte accuslijpers op de markt die overal worden gebruikt waar mobiliteit en hoog vermogen gevraagd zijn. De praktische FEIN haakse accuslijpers zijn ontworpen voor effectieve doorslijp-, slijp- en ontbramingswerkzaamheden bij gebruik op montage. Zowel de haakse accuslijpers als de rechte accuslijpers beschikken over een nieuwe stofresistente en borstelloze FEIN PowerDrive-motor met innovatief technologisch concept.

Mobiel en krachtig

De nieuwe haakse accuslijpers zijn ontworpen voor professionals die zware doorslijp-, slijp- en ontbramingswerkzaamheden ook mobiel moeten uitvoeren: voor de staalbouwer die daarmee bijvoorbeeld stalen balken doorslijpt, voor bankwerkers die trap- en balkonleuningen monteren, of voor werknemers in de industrie die flexibel en misschien op krappe plekken een lasnaad moeten afslijpen. Tevens zijn de haakse accuslijpers een belangrijk gereedschap voor bedrijven in de binnenafwerking, omdat deze bij de montage op locatie vaak een kabelloos systeem nodig hebben voor het doorslijpen van de meest uiteenlopende materialen. “De nieuwe haakse accuslijpers hebben wij ontworpen voor metaalwerkzaamheden. Door de stofdichte motor met hoog vermogen kunnen ze echter in veel branches worden gebruikt”, aldus Christian Weber, die bij FEIN als productmanager voor het segment Slijpen verantwoordelijk is.

Traploze toerentalinstelling van 2500 tot 8500 omwentelingen/min.

Afgestemd op de behoeften van de gebruikers zijn van FEIN twee haakse accuslijpers met telkens twee varianten verkrijgbaar: enerzijds de FEIN haakse accuslijper CCG 18-115 BL/18-125 BL in de klassieke schuifschakelaar-variant, anderzijds de CCG 18-115 BLPD/18-125 BLPD met een niet-permanent vergrendelbare schakelaar, ofwel paddle- resp. dodemansschakelaar. Alle modellen zijn uitgerust met een traploze toerentalinstelling van 2500 tot 8500 omwentelingen per minuut, zodat voor veel slijpmiddelen en te bewerken materialen – bijvoorbeeld voor roestvrij staal – het optimale toerental kan worden ingesteld.

PowerDrive-motor voor een lange levensduur van de machine

De kern van de haakse accuslijpers is de nieuw ontwikkelde, borstelloze en helemaal ingekapselde PowerDrive-motor van de volgende generatie.

Stofdichte PowerDrive-motor dankzij inkapseling.

Deze is beschermd tegen vuil en zelfs tegen agressief, keramisch en mineraal stof en kan zelfs bij permanent gebruik in een omgeving met een hoge stofbelasting onderhoudsvrij worden gebruikt. Bovendien zijn de motor en de elektronica van de machine beschermd tegen overbelasting.

Veilig en ergonomisch werken

Bij de nieuwe haakse accuslijpers hecht FEIN veel waarde aan de veiligheid van de gebruiker: alle modellen zijn uitgerust met een geleidelijke start die voor een gelijkmatig en veilig opstarten van de machine zorgt. Ook beschikken alle modellen over een herstartbeveiliging die per ongeluk opnieuw inschakelen verhindert, en door de snelstopfunctie wordt de draaiende schijf bij het uitschakelen van de machine in een fractie van een seconde gestopt. Door de slanke greepomtrek in het achterste greepgedeelte ligt de machine bovendien heel goed in de hand.

HighPower-accu’s voor een hoge afnamecapaciteit

De haakse accuslijpers zijn uitgerust met voor hoge stroom geschikte FEIN HighPower Lithium-ion-accu’s met 18 volt, die een 75 procent hogere stroomsterkte bereiken dan 18 volt Lithium-ion-accu’s. De gebruiker bereikt daarmee een hoge afnamecapaciteit en kan zelfs moeiteloos rond staal doorslijpen evenals grovere lasnaden afslijpen. Door de SafetyCell Technology van FEIN worden accu en gereedschap beschermd tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading.

Rechte accuslijpers

Eveneens vanaf april 2018 komen drie rechte accuslijpers op de markt, die zich onderscheiden qua functie en geschiktheid: ideaal geschikt voor werkzaamheden op moeilijk toegankelijke plekken is de FEIN AGSZ 18-280 BL.

Kabelloos systeem voor veilig werken op locatie.

Door zijn lange halslager is de FEIN AGSZ 18-280 LBL geschikt voor werkzaamheden die vragen om een hoge invaldiepte, zoals bijvoorbeeld bij het binnenslijpen van buizen. Speciaal voor roestvrij staal hebben de ontwikkelaars van FEIN de rechte slijper AGSZ 18-90 LBL ontworpen, die zich onderscheidt door zijn lage toerentalbereik van 2900 tot 9000 omwentelingen per minuut. Net als bij de haakse accuslijpers is ook in de rechte accuslijpers een borstelloze FEIN PowerDrive-motor gemonteerd. Door de gesloten behuizing is de motor beschermd tegen stof en heeft een traploze, elektronische toerentalregeling, waardoor de professional het toerental aan zijn toepassing kan aanpassen.

Zowel de nieuwe haakse accuslijpers als de rechte accuslijpers beschikken over een MultiVolt-interface, waardoor ze compatibel zijn met Lithium-ion-accu’s van andere elektrische gereedschappen van FEIN van 12 tot 18 volt. De haakse accuslijpers zijn vanaf april 2018 bij de dealer verkrijgbaar als Select- en in de set-variant met de 18 volt HighPower-Lithium-ion-accu. De rechte accuslijpers van FEIN zijn eveneens verkrijgbaar als Select-variant en als set met de 18 volt Lithium-ion-accu.