Nieuwe toepassingsmogelijkheden voor SlimFort gevelisolatie

Artikel delen

Vanwege het succes van het SlimFort-gevelisolatiesysteem heeft IsoBouw de toepassingsmogelijkheden verder uitgebreid. Er zijn nu nog meer opties in toepasbare gevelbekleding. Ook kunnen de kosten bij hoge gewichten van de gevelbekleding nog verder worden verlaagd.

SlimFort is een isolatiesysteem uit hoogwaardige en duurzame airpop®-isolatie. De geïntegreerde metalen beugels vormen géén verbinding met de achterconstructie, zodat een doorlopende isolatielaag wordt gerealiseerd. Het voorkomt niet alleen koudebruggen, maar maakt de totale gevelopbouw ook een stuk dunner. Het SlimFort gevelisolatiesysteem kan tot 50 procent sneller worden gemonteerd.

Tot voor kort kon SlimFort alleen in combinatie met een gesloten gevelbekleding worden uitgevoerd. Door een unieke opbouw kan IsoBouw nu ook tegemoet komen aan de in Nederland zo populaire open houten gevelbekleding. De isolatieopbouw is identiek, alleen tussen het houten regelwerk wordt een dunne beplating geplaatst in de vorm van een Swisspearl-bouwplaat in een donkergrijze kleur. De beplating is damp-open en de complete opbouw is UV- en vochtbestendig.

Een tweede uitbreiding is de toepassing van gevelbekleding met hogere gewichten. Het systeem werd uitvoerig getest om te kijken hoeveel regelwerk / bevestiging er nodig is bij welke gewichten. Daar waar voorheen bij gewichten boven 30 kg/m2 vaak een rasterafstand van 30 cm werd geadviseerd, zijn nu gewichten tot 50 kg/m2 toepasbaar op een raster van 60 cm, en dat zelfs met Rc-waarden t/m 7.0. Dit betekent minder bevestigers, minder boren en minder houten regelwerk.

Isobouw
www.isobouw.nl