Lichtgewicht pastategellijm voor zware en grootformaatwandtegels

Artikel delen

Een hoog standvermogen is essentieel voor het verlijmen van zware en grootformaatwandtegels. Forbo Eurocol brengt nu een nieuwe pastategellijm op de markt, die hierin onovertroffen is, maar ook nog eens bijna 30% lichter is dan een vergelijkbaar product.

Met het motto ‘Wie slim kiest, hoeft niet sterk te zijn’, introduceert Forbo Eurocol de 680 Elastilight. Speciaal ontwikkeld om soepel zware en grootformaatwandtegels te verlijmen. Deze nieuwe lijm blinkt uit door een aanzienlijk lager gewicht, hij is bijzonder verwerkingsvriendelijk en biedt tegelijk uitstekende technische eigenschappen. Vergeleken met de 688 Elastifix-pastategellijm van Forbo Eurocol is de 680 Elastilight bijna 30% lichter. Op een 10liter-emmerverpakking betekent dit een gewichtsbesparing van maar liefst 4 kilogram. En dat merk je als tegelzetter, na een dag hard werken.

De grootste verrassing blijkt tijdens de verwerking. De ‘680’ ‘smeert als boter’, maar biedt tegelijk een zeer hoge aanvangskleefkracht. Hierdoor hebben ook de zwaarste en grootste wandtegels geen last van ‘zakken’ in het lijmbed en kun je met hetzelfde lijmvolume een even groot oppervlak verlijmen als met een lijm met een hoger soortelijk gewicht.

Het werk wordt hierdoor minder zwaar en de prijs per vierkante meter is gelijk aan die van zwaardere pastategellijmen. De 680 Elastilight (emissieclassificatie EC1 Plus en hiermee ook geschikt voor BREEAM-projecten) is bovendien uitstekend vochtbestendig, kan op vrijwel elke ondergrond worden toegepast en is ook geschikt voor bijvoorbeeld DHG-tegels, mozaïek, natuursteen en bouw- en isolatieplaten. Al met al een mooie aanwinst binnen het Eurocol-lijmassortiment. “De enige echte lichtgewicht pastategellijm van Nederland,” aldus Voornaam Achternaam, Salesmanager bij de fabrikant.

Forbo Eurocol
www.forbo.com/eurocol/nl-nl