Publieksprijs voor betaalbare gasloze woning

Artikel delen

Op de tweejaarlijkse installatievakbeurs VSK in Utrecht heeft Nathan Systems de VSK-Award Publieksprijs gewonnen met de eerste modulerende lucht/water warmtepomp op natuurlijk koudemiddel (R290 propaan).

Het thema binnen het kabinet en de bevolking is: hoe kunnen we zo snel mogelijk onze afhankelijkheid van aardgas beperken? Met de nieuwe alpha innotec lucht/water warmtepomp LWDV heeft Nathan het antwoord: doordat de warmtepomp modulerend is en een zeer hoge CV-aanvoertemperatuur tot 70oC kan leveren, zelfs bij -22oC buitentemperatuur, kan de LWDV één-op-één de cv-ketel vervangen zonder grote bouwkundige renovatie. In veel gevallen kunnen de bestaande afgiftesystemen, zoals radiatoren, blijven bestaan. Woningen kunnen hierdoor veel sneller en betaalbaarder van het gas af gehaald worden.

Een revolutie in de markt voor duurzame klimaattechniek en een flinke stap vooruit richting de klimaatdoelstellingen. Het uiteindelijke doel is om uiterlijk in 2050 CO2-neutraal te zijn. Nederland moet tegen die tijd van het gas af zijn. Met de alpha innotec warmtepompen biedt de fabrikant oplossingen voor duurzame verwarming, koeling en warmtapwaterbereiding.

Informatie: www.nathan.nl