Klinken in enkele seconden

Artikel delen

Metabo heeft nu ook wat klinken aangaat heel wat te bieden. Het nieuwe accu-klinknagelpistool plaatst klinknagels in enkele seconden: de NP 18 LTX BL 5.0 heeft per klinknagel slechts ongeveer een seconde nodig. En dat zonder snoer.

Platen voorbereiden en bevestigen, met de productuitbreiding dekt Metabo zo het standaardproces in de plaatbewerking binnen de 18 Volt-klasse af; de NP 18 LTX BL 5.0 is het eerste accu-klinknagelpistool op de markt, dat met een geheel systeem van 18 Volt-machines uitwisselbaar is.

Het extreem snelle zetproces verhoogt de productiviteit aanzienlijk. “Dankzij de brushless motor en de robuuste precisietransmissie is het accu-klinknagelpistool niet alleen onverslaanbaar snel, maar ook bijzonder duurzaam“, legt productmanager Enno Riemersma uit. “Dat maakt van het accu-klinknagelpistool een zekere investering, die lang meegaat.“ Niet alleen het apparaat heeft veel uithoudingsvermogen, maar ook de klinknagelverbindingen, zoals in de leuningbouw, op pijpleidingen in de ventilatie- en aircobouw of in de reservoir- en omhulselbouw. “Klinknagelverbindingen zijn bijzonder praktisch, omdat ze snel en voordelig zijn“, zegt Enno Riemersma.

Geïntegreerde mondstukken houden de klinknagel in iedere positie vast; zo kan hij er tijdens het werken niet uit vallen, in welke positie het apparaat ook gehouden wordt. Voor nog meer veiligheid zorgt een robuuste handbeschermingsbeugel met geïntegreerde mondstukhouder. Wanneer de achter aangebrachte, transparante opvangbak vol is, ziet de gebruiker dat meteen en kan hij de resterende klinknageldoornen verwijderen. In de opvangbak is bovendien het gereedschap geïntegreerd om het passende mondstuk te wisselen, indien nodig. Het accu-klinknagelpistool van Metabo is geschikt voor alle klinkmaterialen – zoals bijvoorbeeld aluminium, staal en roestvast staal – tot een diameter van 5 mm.

Metabo
www.metabo.nl