fbpx

Bouw Compleet en S.G.A. Vakdagen

Artikel delen

Op 9, 10 en 11 oktober 2018 vindt alweer de 21ste editie van Bouw Compleet in Evenementenhal Hardenberg plaats. De vakbeurs in Noordoost Nederland waar alle bouwtechnieken, noviteiten van gereedschappen en bouwmaterialen worden gepresenteerd. Dit evenement wordt gecombineerd met de S.G.A. Vakdagen. Door deze combinatie wordt de bezoeker een divers en compleet aanbod gepresenteerd. U kunt hierdoor nader kennis maken met vooraanstaande verfmerken en de laatste stucwerktrends bekijken.

Beeld: Juliantien Fotografie.

Bouw Compleet is weer het uitgelezen moment om uw vakkennis up to date te houden en te netwerken.

In samenwerking met de beursorganisatie van Bouw Compleet gaan The New Builders op 9 oktober om 12:30 uur de vakbeurs op een feestelijke wijze openen. Voorafgaand aan de opening wordt kort ingegaan op de samenwerking die is aangegaan met The New Builders. Ook delen zij graag met u hoe zij de beursdeelname tot een succes maken. Een inspirerend verhaal, dat u niet wilt missen. Elders in deze beursspecial meer informatie over The New Builders.

Exposureplein voor Ruwbouw & Beton

De wereld van beton is breed, uitdagend en is ook helemaal klaar voor de toekomst. Daarom krijgen ruwbouw en beton dit jaar een prominente plek op de beursvloer. In Hal 2 presenteren exposanten producten op het ‘exposureplein’ voor ruwbouw en beton. Denk aan betonstaal, een bulldog, vlinder-machines en prefab elementen. Er worden demonstraties gegeven en producten geassembleerd, zodat u kunt zien hoe de producten worden verwerkt. Deelnemers zijn onder meer Vloertechniek Hoogeveen, Staalgoedhandel, Olbecon, Olcas, Innprebo, Sympafix en Kuiphuis.

Innovation Route

Ook kunt u de ‘innovatie route’ bewandelen, waar u de nieuwste producten kunt bekijken. U mag tevens uw stem uitbrengen, welke innovatie u het meeste aanspreekt. De winnaar wordt op de laatste beursdag bekend gemaakt en wint de Innovatie Award.
Voorbeeld van een deelnemer is Kreunen kunststoffen met de DTS Reflex aanslagprofielen in Durodeen. Doordat woningen steeds beter geïsoleerd worden, ontstaan er bij aluminium aanslagprofielen vochtproblemen door condensvorming. Bovendien wordt veel houtrot veroorzaakt bij de ontmoeting van aluminium en hout. Het nieuwe materiaal Durodeen is een isolator, waardoor condensvorming niet meer optreedt. Bovendien is dit materiaal erg goed te schilderen.
Ook Trespa International doet mee met Trespa Pura, een blind mechanische bevestiging van gevelstroken. Wel schroeven, maar onzichtbaar en simpel te bevestigen. Trespa zal dit tevens demonstreren op de stand. Bijzonder aan het gevel plankensysteem is verder dat er geen verkleuring optreedt, het enorm sterk, kras- slag- en stootvast is en een matte uitstraling heeft, door gepatenteerde EB2 technologie.

Pubquiz

In samenwerking met Volandis en Savantis wordt op dag 2 en 3 in Hal 1 een Pubquiz georganiseerd in de Pub van Bouw Compleet. Hier staat het thema ‘veilig werken’ centraal. In de bouw worden uiteenlopende maatregelen genomen om risico’s zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken. In de Pubquiz besteden zij hier op een ludieke wijze aandacht aan. In samenwerking met Volandis wordt tevens een Segway-tour mét een pitstop georganiseerd op de beursvloer. Tijdens de pitstop vindt een korte Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) plaats. Elders in deze uitgave uitgebreid aandacht voor de Pubquiz, Segway-tour en DIA.

 

In samenwerking met Volandis en Savantis wordt op dag 2 en 3 een Pubquiz georganiseerd in de Pub van Bouw Compleet.

S.G.A. Vakdagen: Huis voor Interieurbouw

In Hal 5 is de Schilder, Glas en Afbouwbranche vertegenwoordigd. Hier wordt een ruimte gereserveerd waar een ‘huis’ wordt neergezet. Hier kunnen exposanten producten demonstreren, zodat u kunt zien hoe deze in de praktijk worden toegepast. Denk hierbij aan wanden die toegepast worden in woonkamers, maar ook geschikt zijn in vochtige ruimtes, zoals badkamers. Een prachtig voorbeeld zijn de wand- en plafondpanelen van Smartpanel van Dijkmans Interieur. Een Scandinavisch product, waarmee u in een korte tijd een heel nieuwe ruimte creëert, met een eigentijdse look & feel. Dijkmans Interieur gaat dan ook een prominente rol innemen in het ‘Huis van Interieurbouw’. Om het ‘Huis voor Interieurbouw’ staan exposanten die het product hebben geëtaleerd in dit ‘huis’ of exposanten die actief zijn in deze sector.

Straat voor de Tegelzetter

In Hal 5 wordt ook een Straat voor de Tegelzetter gecreëerd voor de tegelzetter, waar exposanten zijn vertegenwoordigd uit de tegelzettersbranche. De Bond voor Aannemers in Tegelwerken (BOVATIN) is in ieder geval in de speciale Straat vertegenwoordigd.

Uitgelezen moment om te netwerken

Op de vakbeurs zijn weer mooie landelijke namen aanwezig, maar vooral regionale spelers. Daardoor wordt ook zichtbaar wat er speelt in de regio. Het is een uitgelezen moment om te netwerken, waar bestaande relaties worden versterkt en mooie nieuwe relaties ontstaan. Het sterke regionale karakter wordt gewaardeerd door zowel de exposant als de bezoeker en draagt bij aan de gemoedelijke sfeer op de beursvloer.
Naast nieuwe namen als Layher, Stichting Bouwlood, Van Nistelrooij Betonwereld, Mafell en Tec7 schitteren dit jaar ook weer bekende exposanten op de beurs, zoals Bouwcenter Concordia, Festool, Bison, De Walt en Almat. Maar ook Van Buuren, Raadsma en Van Dijk organiseren het jaarlijks terugkerende DRB Combi-event. Deze drie groothandelaren in ijzerwaren, gereedschappen en bouwbeslag brengen u als eindgebruiker in contact met vooraanstaande leveranciers en fabrikanten in de bouwwereld.

 


Meer informatie

Houd de website in de gaten voor de laatste updates over Bouw Compleet: www.evenementenhal.nl/bouwcompleet. Vraag vandaag nog uw gratis e-ticket aan via www.evenementenhal.nl/bouwsga-hb met registratiecode 61800014128.