Brandwerende voegvulling van Hakron

Artikel delen

Vedafeu C is een indrukbaar, niet brandbaar voegvullingsmateriaal gemaakt van minerale vezels die zijn samengebonden met glasvezelgaren. Vedafeu C wordt door Hakron (producent en leverancier van producten voor beton- en woningbouw) geleverd als een zeer flexibel, vocht- en schimmelbestendig, cilindrisch koord.

Vedafeu C is inzetbaar in al dan niet werkende voegen, waar de doorslag van brand en rookgassen dient te worden voorkomen. Het kan desgewenst worden toegepast in combinatie met afdekstrips, kit, voegenband of voegprofielen. Vedafeu C is geschikt voor dilatatievoegen in onder meer vloeren, wanden, plafonds en voegen in vooraf vervaardigde gevelpanelen. Standaard leverbaar voor voegen met een ontwerpbreedte van 10 tot 200 mm.

Voldoet aan de Europese richtlijn nr. 97/69/CE (deel Q) Vedacolle silicaatlijm en het Vedeafeu verbindingsvilt zijn onderdeel van het systeem waarop het classificatierapport is afgegeven. De classificatie is geldig als Vedafeu C is gelijmd en de verbindingen (indien aanwezig) zijn gemaakt met het vilt.

Voordelen:

  • Toepasbaar in bewegende voegen (brandweerstand EI 240)
  • Akoestisch isolerend
  • Lucht- en rookdicht
  • Brandklasse A1 (onbrandbaar)
  • Zowel horizontaal als verticaal toepasbaar
  • Gemakkelijk met de hand aan te brengen
  • Herkenbare kwaliteit (geen controle op compressie)
  • Ongevoelig voor vocht en schimmel

Download voor meer informatie op www.hakron.nl het productblad (PIB).