Nieuwe tegelsnijder: grote breekkracht, innovatief ontwerp

Artikel delen

De TZ tegelsnijder van RUBI is een nieuw concept in het snijden van keramiek, inclusief een grote breekkracht. “Nog nooit eerder vertoond in de bouwwereld. Door de combinatie van kunststof materialen, versterkte metalen én het innovatieve ontwerp is de TZ van RUBI de meest geavanceerde tegelsnijder op de keramische markt geworden,” aldus de producent.

De TZ tegelsnijders zijn buitengewoon degelijk. Het breekmechanisme heeft 1500 kg breekkracht en het exclusieve, gepatenteerde geleidehuis maakt het de professionele tegelzetter mogelijk om deze tegelsnijder met één hand te bedienen. Handig bij het snijden van smalle stroken. Het werken met grootformaat tegels wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Het nieuw ontwikkelde geleidehuis met gelagerde geleiding- verwerkt in stabiele geleidestangen – maakt gebruik van een unieke overbrenging. Naast de genoemde breekkracht van 1500 kg, snijdt de TZ tegels tot 21 mm dikte.

De TZ tegelsnijder is speciaal ontworpen voor het verwerken van grootformaat tegels en is verkrijgbaar in verschillende formaten van 85 tot 155 cm snijlengte. De extra grote inklapbare zijsteunen zorgen voor een uitstekende ondersteuning van de tegel.

RUBI
www.rubi.com