fbpx

Transitie van SGT naar HOUT100%

Artikel delen

Stichting Garantie Timmerwerk (SGT) introduceerde op 1 juli 2018 het merk Hout100%. Een merk dat staat voor de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland. En voor de zorgeloze zekerheid van hout als veilig en duurzaam kwaliteitsbouwmateriaal voor houten gevelelementen.

Uit eigen marktonderzoek onder woningbouwverenigingen, aannemers en particulieren is gebleken dat SGT onvoldoende (inhoudelijke) bekendheid heeft en dat de behoefte aan zekerheid van kwaliteit bij deze partijen groot is. Hierop is de ontwikkeling in gang gezet naar een aansprekend en helder zekerheidsmerk voor alle betrokkenen.
Op 1 juli 2018 vond de marktintroductie van het merk HOUT100% plaats. Waar SGT vanuit een groep fabrikanten een garantiecertificaat achteraf bood, hebben marktpartijen zoals de aannemer met HOUT100% vanaf de start volledig inzicht in het gehele proces. Geborgd vanuit deskundige instanties. Het merk biedt kwaliteitszekerheid door middel van productzekerheid, prestatiezekerheid en exploitatiezekerheid.

Private kwaliteitsborging

Dankzij de aankomende private kwaliteitsborging (Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen) wordt de aannemer volledig verantwoordelijk voor het hele proces. In sommige gevallen kan de aannemer terugvallen op de timmerfabrikant, maar in alle gevallen blijft de aannemer sowieso zelf verantwoordelijk. Door te werken onder het ‘zekerheidsmerk HOUT100%’ heeft de aannemer gedurende het gehele proces, van productie tot en met gebruik, aantoonbaar zekerheid dankzij diverse waarborgcontroles.
Voor woningbouwverenigingen zijn exploitatiekosten inzichtelijk en zijn er geen zorgen over onderhoud. Kiest een woningbouwvereniging voor ‘3 sterren zekerheid’, dan is namelijk ook het onderhoud erbij gekocht. Dit biedt vijftien jaar volledige zekerheid via de HOUT100%-leverancier rondom exploitatiekosten en onderhoud.
Ook een particulier weet exact waar hij of zij aan toe is, want dankzij het merk is direct duidelijk wie verantwoordelijk is. Zo biedt ‘3 sterren zekerheid’ particulieren perfecte houten kozijnen, inzicht in de kosten voor de komende 15 jaar en geen omkijken naar onderhoud.

Meer weten? Kijk op www.hout100procent.nl.