fbpx

Valharnas en zichtbaarheid komen samen

Artikel delen

Wiltec introduceert het Miller H-design veiligheidsvest met geïntegreerd H-design valharnas. Met dit vest gaan zichtbaarheid en een valharnas eindelijk samen. Kleding, rugtassen of materialen over een hi-viz veiligheidvest dragen is in veel situaties namelijk niet toegestaan. Toch wordt het in de praktijk wel gedaan, want onder een vest kunnen de ringen van een harnas niet worden gebruikt. Het nadeel is dat de zichtbaarheid belemmerd wordt. Het Miller veiligheidsvest biedt een oplossing.

De serie Miller H-design harnassen wordt geroemd om de bewegingsvrijheid en comfort welke het geeft aan gebruikers in o.a. de bouw, (petro)chemie en besloten ruimten. Ondanks dat de felgroene banden van dit harnas de zichtbaarheid vergroten zijn er tal van situaties waarbij werkers een hi-viz veiligheidsvest dienen te dragen. Hier bestaat nu een speciaal veiligheidsvest voor, verkrijgbaar in zowel geel als oranje.

Door een grote ritssluiting aan de binnenzijde is de voering van het vest te openen zodat het harnas volledig kan worden geïntegreerd in het vest. Via de openingen aan de voor- en achterzijde zijn de koppelpunten van het valharnas te gebruiken met externe vallijnen en valblokken.

Met dubbele ritssluitingen aan weerszijden is er altijd een comfortabele pasvorm voor elke lichaamsbouw en bij gebruik van zowel zomer- en winterkleding. Doordat het vest afneembaar is kan deze makkelijk worden vervangen of gewassen. Met maar liefst vijf zakken kan gereedschap en accessoires veilig worden meegenomen. Daarnaast is een kaarthouder geïntegreerd voor ID-kaarten.

Het vest voldoet aan de EN ISO 20471:2013 klasse 2 (waarschuwingskleding met hoge zichtbaarheid) en EN ISO 13688:2013 (beschermende kleding) en is in zowel hi-viz geel als hi-viz oranje verkrijgbaar.

Wiltec
www.wiltec.nl