Faay is méér dan een wand

Artikel delen

Faay staat bekend om haar scheidingswanden. Maar ook van de voorzet-, isolatie- en woningscheidende wanden. De wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of spaanplaat. De wanden zijn gemakkelijk te monteren en te demonteren. Sterk, schroefvast en brandveilig.

Snelheid staat voorop

Naast de gegarandeerde kwaliteit die Faay biedt met haar prefab panelen, is ook de bouwsnelheid een groot voordeel. Helemaal nu de woningmarkt weer aantrekt. Of het nu gaat om een transformatieproject van kantoren naar appartementen, een verbouwing van een school, een renovatieproject of nieuwbouw. Snelheid is geboden. Wat het Faay wandsysteem kenmerkt is de snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Monteren gebeurd met een uitgekiende veer-groefverbinding, schroeven is niet nodig. Razendsnel monteren dus.

Maar Faay is meer dan alleen een sterke en snel te monteren scheidingswand. Faay levert niet alleen een wandje af, maar zet net dat stapje extra. In een project wordt er goed geluisterd naar de wensen van de opdrachtgever en eindgebruiker. Alleen dan kan een passende oplossing worden geboden. Waar alle partijen tevreden over zijn. “Kunnen we in het voortraject betekenisvol zijn? Ook wij werken in BIM! En qua logistiek? Zijn er misschien aanpassingen nodig? Is het prettig als we op maat aanleveren, of wellicht per verdieping? En wat betreft de montage? Vindt u het fijn als er iemand van ons meeloopt om het werk op te starten?”

Zomaar een greep uit vragen die u te horen kunt krijgen als u om de tafel zit met Faay. Een familiebedrijf, met gedreven medewerkers die vakkundig advies bieden. En een bedrijf dat vooruit blijft kijken en continu innoveert.

Kingsize wanden

Ook het tekort aan handjes was een vraagstuk welke Faay oppikte middels geluiden uit de markt. De bouwsector heeft al een tijd te kampen met een flink tekort aan mankracht. De opdrachtgever vraagt om steeds grotere wandbreedtes, om de handjes, logistiek, afstemmingen en risico’s op de bouwplaats te minimaliseren – een structurele ontwikkeling in de bouw die Faay actief ondersteunt.

Eerder dit jaar bracht het bedrijf, naast de standaard panelen, dan ook Kingsize panelen op de markt. De casco prefab XL-panelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een vezelversterkte toplaag. Met de Kingsize-wand richt Faay zich meer op de conceptuele projecten en cascobouw. Daarom is de toplaag van de Kingsize-wand behandeld met een waterwerende coating. De wanden kunnen verdiepingshoog en kamerbreed (tot 4,5 m1 breed) worden geleverd. Alle voorbereidingen zijn getroffen. Sleuven, elektradozen, het zit er allemaal in. Daar waar de klant het wil. Hierdoor ontstaan multifunctionele panelen die op de bouwplaats alleen nog hoeven te worden gemonteerd. Inmeten en assembleren op de bouwplaats is echt verleden tijd.

Overal toepasbaar

FAAY wand- en plafondsystemen worden zeer breed toegepast in de nieuwbouw en de renovatie. Woningen, bedrijven, scholen, showrooms, hotels, bedrijfspanden, ziekenhuizen etc.

Faay
www.faay.nl