fbpx

Lezerstest

Producten
Artikel delen

Met reciprozaag houten kozijnen verwijderen

BouwTotaal organiseert regelmatig testmogelijkheden van elektrisch gereedschap. In samenwerking met Milwaukee ditmaal de test van de nieuwe reciprozaag met ONE-KEYTM app. Collin Rolf van Kunststof Ramenfabriek Aarnink in Deventer gebruikte de reciprozaag om bij renovatieprojecten houten kozijnen te verwijderen. We vroegen hem na anderhalve maand naar zijn ervaringen.

Collin Rolf aan de slag mat de reciprozaag.

Het kende het merk Milwaukee wel, maar had nog nooit gewerkt met gereedschap van deze Heavy Duty producent uit de Verenigde Staten. Zijn eerste ervaring blijkt erg positief. Hij gebruikte de reciprozaag voor het verwijderen van houten kozijnen uit woningen. Het betrof renovatieprojecten waarbij houten kozijnen werden vervangen door kunststof kozijnen. “Ik had al een besnoerde schrobzaag van een ander merk. Die is wel wat lichter, maar als je bijna door het kozijn heen bent begin die vaak wat te klapperen.”
Nadat de koffer met inhoud bij Collin was gearriveerd begon het uitpakken: “De koffer was behoorlijk groot, viel me op. Maar ja, de machine is natuurlijk ook fors. Zo op het eerste gezicht een robuuste machine die bovendien eenvoudig te bedienen blijkt te zijn.”

Draadloos

Het was even wennen voor Collin, want bij de eerste proefdag nam hij nog braaf de haspel mee de steiger op. “Pure gewenning, die had ik natuurlijk helemaal niet meer nodig. En dat is toch wel erg handig met een accumachine.” Zowel hardhouten als zachthouten kozijnen ging hij te lijf, allemaal zonder problemen. “Aan het begin moet je even wennen aan het extra gewicht. Maar in het werk is dat juist een voordeel, omdat de zaag niet gaat klapperen als deze bijna door het hout heen is. Het zaagblad begint met een lagere snelheid in het materiaal en accelereert vervolgens naar topsnelheid. Dat is ideaal.”
De 18 V 9.0 Ah Li-Ion accu hield het de hele dag uit: “Ik heb er achter elkaar drie kozijnen mee verwijderd. En als je hem thuis op de lader legt is hij ook zo weer vol. Het leek wel een snellader. In geval van nood zit er nog een tweede accu bij, maar die heb ik nog niet nodig gehad.” Het wisselen van de zaagjes was ook een fluitje van een cent: “Dat werkt met een snelkoppeling. Heel handig.”
De machine is tevens voorzien van ONE-KEY™technologie. Deze biedt de mogelijkheid via een app op de smartphone en via Bluetooth de instellingen van de machine te beheren en de prestaties te monitoren. Wanneer we Collin vragen naar zijn ervaringen met de app, is het even stil: “Die heb ik nog niet gebruikt. Als ik die machine nodig heb wil ik direct aan de slag. Da ga ik niet eerst die app downloaden en bekijken.” Een troost voor Milwaukee: BouwTotaal merkt bij de testen van andere merken ook dat de aangeboden apps niet worden gebruikt. De indruk bestaat dan ook dat het aanbieden van apps leuk oogt, maar weinig toevoegen aan het gebruiksgemak. “Maar resumerend ben ik heel enthousiast over deze machine”, besluit Collin. En daar gaat het om; met of zonder app.

 


Milwaukee M18 ONESX-902X reciprozaag met ONE-KEYTM technologie

Deze 18V accumachine heeft een instelbare zaagregeling voor geavanceerde controle van de zaagsnelheid. U kunt tot vier persoonlijke instellingen opslaan in het geheugen van de machine. De verstelbare zachte aanloop zorgt voor nauwkeurig starten in diverse materialen, minimaliseert ratelen van het zaagblad en zorgt voor zuivere, snelle zaagsneden.
Met de ONE-KEY™ app beschikt u via uw smartphone via Bluetooth tevens over een inventarisfunctie voor het beheren van uw machines. Met de app kunt u de instellingen van uw machine beheren en de prestaties monitoren. Uit veiligheidsredenen kunt u de machine via de app blokkeren, maar ook bij diefstal of verlies traceren. De app is kosteloos te downloaden via de App Store.


 

BouwTotaal