Plafondoplossing naar een hoger niveau

Artikel delen

Rockfon heeft samen met interieurarchitect Gerben van der Molen van Stars Design uit Schiedam een compleet nieuwe 3D-toepassing van het standaard systeemplafond ontwikkeld. Deze innovatie stelt architecten in staat een goede akoestiek te realiseren en tegelijkertijd te spelen met de hoogtes en patronen van plafondpanelen in een standaard systeemplafond. “Deze toepassing maakt van een systeemplafond een lust in plaats van een last.”

Hotel Theater Figi in Zeist heeft de primeur van het eerste Rockfon 3D-systeemplafond in Nederland. De toepassing is in zwart-wit uitgevoerd in de theaterfoyer tijdens een grondige renovatie van het hotel. “Hoewel de complete foyer is vernieuwd – van vloer en wanden tot en met de bar – lijkt het plafond de grote aandachtstrekker,” vertelt directeur Victoria Ruijs van Figi. “Zelf is ze ook enthousiast over het ontwerp en design, dat is uitgevoerd met Rockfon Blanka, een plafondpaneel met een uiterst mat en extreem wit oppervlak (L-waarde: 94,5), en een zwart ophangsysteem. “Ik vind het echt een mooi, speels plafond dat de juiste uitstraling heeft voor ons hotel-theater. Het maakt het ontwerp van de foyer helemaal af”, zegt Ruijs.

De unieke look en feel in de foyer van Hotel Theater Figi is gemaakt met het standaard Chicago Metallic ophangsysteem. Dat is een T24-profielsysteem met panelen van 60 cm bij 60 cm waarbij de T-profielen worden omkaderd met zogeheten C-profielen, ofwel bestaande (op maat gemaakte) ‘omkaderprofielen’. Het standaard vlakinlegpaneel is daarbij iets smaller dan normaal (57,5 cm in plaats van 59,4 cm) en wordt schuin in het profiel gelegd; zo ontstaat het fraaie eindresultaat.

Rockfon
www.rockfon.nl