Hoe gedraagt uw bouwwerk zich bij brand?

Artikel delen

Wat is de brandwerendheid van de gebruikte constructies? Zijn er alternatieven als er niet aan de standaard kan worden voldaan? Is uw brandalarmering op orde? Wat is mijn verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid? Efectis helpt u met het verkrijgen van de benodigde conformiteitsverklaring doormiddel van testen, Fire Safety Engineering en expert judgement.

Ook kunt u bij Efectis terecht voor bouwkundige, installatietechnische en organisatorische vragen rondom brandveiligheid. Het bedrijf biedt méér dan adequate oplossingen op praktische vragen. Efectis denkt met u mee: actief, onafhankelijk en deskundig. Al meer dan 65 jaar.

Efectis test in het lab

Testen is een kernactiviteit van Efectis. Het bedrijf test met name constructieonderdelen zoals gevels, wanden en deuren. Van essentieel belang voor u als producent: wanneer uw producten met succes de brandveiligheidstesten passeren, kunt u met het testrapport in de hand úw klanten garanderen dat uw producten voldoen aan de prestaties die u claimt.

Onderzoek brandoorzaak

De gevolgen van een brand zijn emotioneel en financieel erg zwaar. U moet dan vertrouwen op adviezen van verschillende adviseurs, zoals een verzekeraar of bouwkundige partij. U verwacht dan met hun hulp snel zekerheid te krijgen voor de toekomst. Helaas is dit vaak niet het geval. Hier zijn verschillende oorzaken voor, zoals een verkeerde verzekering, partijdige inspecteurs, onwetendheid en onkunde. Juist op deze aspecten onderscheidt Efectis zich.

Wat kan Efectis voor u betekenen:

  • Adviseren u of uw gebouw en organisatie voldoen aan de in de verzekering gestelde eisen
  • Verrichten van een onafhankelijk onderzoek na een brand
  • Geven van een second opinion
  • Reconstructies maken om haar beoordeling te onderbouwen

 

Deskundigheid

Efectis staat klaar om u, incidenteel of structureel, te ondersteunen bij het ontwerpproces van gebouwen, installaties en producten. Efectis geeft inzicht in de kwaliteit van uw bestaande gebouw, installatie of product door inspecties en analyses. Het bedrijf helpt u bij het brandveilig beheren van uw gebouw en uw investeringen in brandveiligheid. Inclusief de zekerheid dat de betreffende bedrijfsprocessen voldoen aan de wet- en regelgeving.

CE markering

Efectis biedt diverse mogelijkheden om de prestatie van uw product onafhankelijk te laten beoordelen. Haar experts helpen u graag bij het verkrijgen van uw CE markering en het uitvoeren van de bijbehorende fabriekscontrole.

Efectis
www.efectis.nl

Bezoek Efectis op Bouwbeurs 2019, Hal 10, Stand E071