Projecten Expo

Artikel delen

In Hal 9 worden drie projecten tot in het detail op ware grootte uitgeplozen. In de Projecten Expo zien we een renovatieproject, een nieuwbouwproject en een stukje infrastructuur in de vorm van Station Zoetermeer-Lansingerland. Met de projectpartners van deze projecten wordt een expositie ingericht met mock-ups, maquettes, producten, materialensamples, video’s en heel veel beeldmateriaal in de vorm van (detail-)tekeningen en schema’s.

Workshop

Aan architecten in opleiding is gevraagd om voor BouwBeurs R&D de Lounge en het TechForum te ontwerpen. Vier teams van bouwkundestudenten (uit Arnhem, Delft, Rotterdam en Den Haag) hebben in november 2018 in een intensieve workshop van één dag hun creativiteit en ontwerpvaardigheden losgelaten op deze bijzondere opdracht. De begeleiding werd verzorgd door ervaren architecten en bouwkundig ingenieurs. Toeleveranciers van bouwmaterialen legden uit hoe de studenten deze konden toepassen. Het winnende ontwerp is van het Arnhemse team. Het schept de sfeer van een groene oase, dankzij een heuvellandschap compleet met begroeide gevelpanelen.

Renovatieproject 2ndskin Vlaardingen: project van BIKbouw, Climate-KIC, TU Delft, Kingspan, Sto Isoned en Itho Daalderop.

Nieuwbouwproject The George aan de Zuidas in Amsterdam: ontwerp van DOK Architecten. Het wordt gebouwd door BAM Wonen.

Station Zoetermeer-Lansingerland is een ontwerp van Team V en Arcadis: Concrete Valley zal bijvoorbeeld laten zien hoe de opengewerkte betonpanelen zijn bedacht en gemaakt.