Samen slimmer

Artikel delen

De toekomst van wonen is all-electric, zonder gas, met een gezond en comfortabel binnenklimaat, en minimaal energieverbruik. Dit levert diverse vraagstukken op, maar ook mooie oplossingen zoals het “Green Igloo”-concept powered by Orcon en Thercon.

De belangrijkste pijler binnen dit concept is de combinatie van een balansventilatie met warmterugwinning, en een lucht-water warmtepomp met boiler. “Hierdoor kunnen wij de hoogste comfortgaranties bieden met de kleinste ecologische voetafdruk. Onze Fujitsu | Atlantic lucht-water warmtepompen verwarmen zonder enige steunverwarming moeiteloos warm water tot 55°C en blinken hiermee uit op energierendement met COP cijfers tot 4.52! Ook onze hoog temperatuur systemen behalen uitstekende rendementen tot 4.30 COP. Deze prestaties worden mede gerealiseerd door de DC Twin Rotary compressor, geoptimaliseerde inverter techniek, en de coaxiale wisselaar in het buffervat.” Eddy van Dijk, Commercieel Manager Orcon & Thercon

Wanneer de lucht-water warmtepomp gecombineerd wordt met het Orcon balansventilatiesysteem met warmterugwinning (WTW) liggen deze rendementen nog veel hoger. “Met name bij een hoogwaardig systeem zoals de HRC EcoMax behaal je de beste, en meest zuinige resultaten.”

De HRC EcoMax heeft een thermisch rendement van maar liefst 99,3% en behaalt de allerhoogste EPG-winst in Uniec2. Dit betekent dat er vrijwel geen warmte verloren gaat maar bijna alles weer teruggewonnen, en teruggegeven wordt aan de woning. Dit alles met een minimaal stroomverbruik. “Hierdoor hoeft ook de warmtepomp minder hard te werken en kunt u zelfs voor een warmtepomp met een lagere capaciteit, en dat scheelt ook in de aanschaf van uw systeem.”

“Daarbij zorgt de balansventilatie ten alle tijden voor een comfortabele woonomgeving en gezond binnenklimaat. Dit dankzij de ingebouwde vochtsensor, vraaggestuurde regeling (tot 1% nauwkeurig) en de mogelijkheid tot het plaatsen van extra sensoren en accessoires.”
Samen zijn we dus echt slimmer!” Eddy van Dijk.

Thercon
www.fujitsuclimate.nl
Orcon
www.orcon.nl

Bezoek Orcon en Thercon op BouwBeurs 2019, hal 7 , Stand E018