In de spotlight

Producten
Artikel delen

Duurzaam Luchtdicht Bouwen

Bostik Benelux B.V. heeft al een aantal jaren succes met het concept ‘Duurzaam Luchtdicht Bouwen’ (DLB). Met dit zeer goed gebalanceerde assortiment producten is het voor de woningeigenaar, aannemer of architect mogelijk om een huis te bouwen dat voldoet aan het principe van energiezuinig en passief bouwen.


Wat: Zwaluw Luchtdicht Tape, luchtdicht en diffusie-open
Leverancier: Bostik Benelux B.V.
Kenmerkend: EMICODE® EC1 Plus certificering
Toepassing: tussen gevelelementen en draagconstructies


Luchtdicht bouwen is te vergelijken met een moderne ski-jas: een goed isolerende voering die luchtdicht is, maar toch ademt en waarbij overtollig water op een gecontroleerde manier wordt afgevoerd. Zo’n jas functioneert echter alleen als de ritssluiting goed dicht is. Want als deze open staat, heb je last van hinderlijke en koude lucht en verlies je onnodig veel warmte. De schil van een gebouw werkt volgens hetzelfde principe: is de afdichting niet in orde, dan ontsnapt er kostbare warme of koude lucht naar buiten, en andersom. Zo blijven zowel de portemonnee als het milieu gespaard.

Zwaluw Luchtdicht Tape

Een van de belangrijkste producten in het DLB concept, is het Zwaluw Luchtdicht Tape. Dit tape is luchtdicht en diffusie-open. Dat betekent dat overtollig vocht weg kan, maar dat koude of warme lucht er niet langs komt. Zwaluw Luchtdicht Tape breng je aan tussen gevelelementen en draagconstructies.

  • Primerloos verwerken op de meeste, zelfs licht vochtige ondergronden
  • Luchtdicht en diffusie-open
  • Extreem hoge kleefkracht op (stel-)kozijnen/vensters en diverse soorten alkalische ondergronden
  • Universeel inzetbaar voor nieuwbouw en renovatie
  • Milieuvriendelijk, EC1 Plus gecertificeerd

EC1 Plus certificering

Een van de belangrijkste kenmerken van de producten uit het DLB concept van Bostik Benelux B.V., is de EMICODE® EC1 Plus certificering. Ook Zwaluw Luchtdicht Tape is in het bezit van zo’n certificaat. Producten met een EMICODE®-label voldoen aan de strengste regels en normen en staan garant voor een jarenlange schone en veilige kwaliteit van de lucht. Hierdoor zijn deze producten niet alleen veilig voor de verwerker, maar ook voor het milieu en de omgeving.
Meer weten over het Zwaluw Luchtdicht Tape of over het concept Duurzaam Luchtdicht Bouwen? Kijk dan eens op www.denbraven-dlb.nl. Hier kun je producten opzoeken, maar ook de DLB catalogus en het Whitepaper DLB downloaden.

Den Braven
www.denbraven-dlb.nl

BouwTotaal