Het antwoord op het vervangen van asbestdaken

Artikel delen

Het is veelvuldig in het nieuws: asbestdaken moeten vervangen worden. En wel uiterlijk 2024. Agrariërs, woningcorporaties of particulieren kunnen nu gemakkelijk en doeltreffend hun asbestdaken vervangen met Weikhoplex. Met de nog minimaal 80 miljoen vierkante meter asbestdak in Nederland is het hard nodig om meters te kunnen maken.

Weikhoplex biedt de ‘panklare oplossing’: asbest eraf, kunststof dak- en gevelprofielen erop. De dak- en gevelprofielen van gelamineerd kunsthars kunnen de asbestgolfplaten een-op-een vervangen. Door het lichte gewicht zijn aanpassingen in de dakconstructie niet nodig en door de gewichtsbesparing komt er ruimte vrij voor zonnepanelen. “We kunnen met onze dakprofielen veel bedrijven, particulieren en overheden die kampen met asbestproblemen echt een eenvoudige oplossing bieden”, aldus Weijers.

dakbeplating werken op dak

De dakprofielen zijn via een groot aantal professionele groothandels door heel Nederland en zelfs rechtstreeks bij de importeur te bestellen. Inmiddels is het succesvolle product uitgebreid met een transparant dakpanelement van polycarbonaat, met belangrijke lichtdoorlatende eigenschappen. Zeker voor schuurtjes, clubhuizen en sportcomplexen een belangrijke aanwinst. Ook zijn leien, golfplaten en damwandprofielen van kunststof aan het assortiment toegevoegd. Weikhoplex wil daarnaast straks de kunststof dak- en gevelprofielen aanbieden in combinatie met een speciale brandwerende isolatieplaat, die momenteel ter onderzoek ligt bij de KIWA BDA Groep.

Bezoek Weikhoplex alle dagen op de renovatiebeurs op stand: D0065
Contact: info@weikhoplex.nl, (024) 200 1100, www.weikhoplex.nl