Sprong vooruit in duurzame spouwmuurisolatie

Artikel delen

De Kooltherm K108 Spouwplaat beschikt over hét milieuvriendelijke keurmerk DUBOkeur. Naast efficiënt en rendabel is deze spouwmuurisolatie dus nu ook erkend milieuvriendelijk. De ideale keuze voor al uw spouwmuurconstructies.

DUBOkeur voor de Kooltherm K108 Spouwplaat

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft het DUBOkeur voor de Kooltherm K108 Spouwplaat toegekend. Voorafgaand aan deze toekenning is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de gehele levenscyclus van de isolatieplaat. Zowel de grondstoffen als het productieproces zijn heel milieuvriendelijk. Uit de toetsing op basis van een levenscyclusanalyse (LCA), blijkt dat de Kooltherm K108 Spouwplaat tot de milieutechnische top behoort en daarom een duurzame keuze is.

Meer dan duurzaam

De Kooltherm K108 Spouwplaat is niet alleen een duurzame keuze. Dankzij de unieke lambdawaarde van 0,018 W/m⋅K kan zeer slank gebouwd worden met behoud van hoge thermische prestaties. Voor een RC-waarde van 4,5 m2·K/W kan de ontwerpspouwbreedte worden teruggebracht van 170 mm (minerale wol) naar 115 mm (Kooltherm K108 Spouwplaat),dit scheelt 75 mm. Dat is niet alleen minder productdikte, maar ook lagere bouwkosten (bij gelijke binnenmaten) óf flink meer binnenruimte (bij gelijke buitenmaten).

Toekomstbestendig bouwen

Als duurzaamheid gaat om de balans tussen mens, milieu en rendement, dan is de Kooltherm K108 Spouwplaat met stip dé beste keuze voor uw spouwmuurconstructie. De hoogwaardige Kooltherm K108 Spouwplaat is efficiënt, rendabel en nu ook erkend duurzaam.

Meer weten over de Kooltherm K108 Spouwplaat? Ga naar www.kingspan.com/nl/K108