Grootformaat tegels snel en vakkundig leggen

Artikel delen

Één van de grote trends op tegelgebied is op dit moment de grootformaat tegel. Bostik heeft hiervoor met de Ardaflex XXL een speciale lichtgewicht poedertegellijm met een hoog standvermogen en lange open tijd in het assortiment dat bij uitstek geschikt is voor het verlijmen van XXL-tegels. De lichtgewicht vulstoffen zorgen niet alleen voor een zeer prettige, soepele verwerking maar daardoor wordt ook een hogere bezettingsgraad op de achterzijde van de tegel verkregen en daarmee een betere hechting ten opzichte van de conventionele dunbedmortels.

Bostik Ardaflex XXL voldoet met gemak aan de C2TE-S1 eisen en is geschikt voor zowel wand als vloer in binnen- en buiten-toepassingen! Bovendien is deze tegellijm EC1-plus gecertificeerd en daarmee ook geschikt om in Breeam-projecten te gebruiken.

Een mooie en 100% vlakke tegelwand of –vloer is een precisiewerk. Zeker bij grootformaat tegels. Met behulp van een nivelleersysteem kunnen tegels perfect vlak geplaatst worden. Een oneffen oppervlakte is storend, niet mooi en kan gevaarlijk zijn. Bovendien zorgt een nivelleersysteem ervoor dat de tegels netjes op hun plaats blijven liggen tijdens het droogproces van de tegellijm. Daarnaast zijn eventuele herstelwerkzaamheden vaak moeilijk en erg duur. Bostik heeft hiervoor een uitstekende oplossing ontwikkeld, namelijk het Bostik Leveling System waarmee de tegels 100% gegarandeerd snel, strak en vlak geplaats kunnen worden. Het Bostik Leveling Systeem bestaat uit kwalitatief hoogwaardige tegelclips in diverse afmetingen, universele keggen en een installeertang. Het leveling systeem is geschikt voor zowel vloertegels als wandtegels, binnen en buiten.

Bostik
www.bostik.nl