BENG-proof, biobased én comfortabel

Artikel delen

Fermacell is overtuigd van de kansen voor een duurzaam gebouwde samenleving. Het biedt zeer goede kansen bij BENG-indicator 2, primair energiegebruik: de hoeveelheid fossiele brandstof in kWh/m2 gebruiksoppervlakte per jaar, nodig voor o.a. verwarming en koeling. Lage temperatuur verwarmingssystemen zoals vloerverwarming, hebben een positieve invloed op de BENG-eisen.

De combinatie vloerverwarming en fermacell Vloerelementen heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen en wordt op grote schaal toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Naast de zeer goede warmtespreiding zijn de vloerelementen dé ideale oplossing om tegelijkertijd aan de geldende brand- en geluidseisen te voldoen. Verwarming, koeling, brandscheiding en geluidisolatie in slechts 30 mm!

Overheidsgebouwen moeten vanaf dit jaar voldoen aan de BENG-eisen. In verband met de grote groepen mensen in deze gebouwen, moet het vloerveld een hoge punt- en gelijkmatig verdeelde belasting op kunnen vangen. De fermacell® Vloerelementen zijn uitvoerig op belasting getest en kunnen daarom heel goed in overheidsgebouwen en scholen worden toegepast.

Ook worden de fermacell Gipsvezelplaten opgenomen in de Nationale Milieu Database. Het voorschrijven en toepassen heeft hierdoor een positieve invloed op de milieuprestatie van gebouwen. Het is een zeer duurzaam product, dat enkel bestaat uit gerecycled papier, gerecycled gips en water. Ook voor het WELL-keurmerk -dat ingaat op een gezond binnenklimaat van gebouwen-, bieden deze vloerplaten goede perspectieven. De gipsvezelplaten zijn namelijk biobased en hebben een accumulerend en vochtregulerend vermogen. Zo wordt de behaaglijkheid van een gebouw sterk verbeterd. Kortom: aan gebouwen waar duurzaamheid in de meest brede zin gevraagd wordt, levert Fermacell een zeer positieve bijdrage.

fermacell
www.fermacell.nl