Aluminium dak en gevel als lage gewicht alternatief

Artikel delen

Dak en gevel spelen in de architectuur een centrale rol. Daarbij is vrijheid in de keuze van materialen even logisch als noodzakelijk. Met de hoogwaardige aluminium-producten van PREFA kan men bij de vormgeving van de gebouwschil nieuwe maatstaven bepalen. Want hiermee beschikt men over absolute vrijheid in de vormgeving in kleur en vorm. Zoals met veelzijdige oppervlakken in de meest uiteenlopende uitstralingen en tot wel 15 kleuren, en zelfs in de eigen gewenste kleur.

Bijzonder is ook het lage gewicht van de aluminium daken van PREFA. Deze wegen namelijk slechts een fractie van traditionele dakpandaken: circa 2.7 kg per m². Ter vergelijking: keramische dakpannen wegen circa 40 kg per m². Daardoor stelt aluminium lagere eisen aan de statica en de onderconstructie. Oudere of zwakke dakstoelen hoeven voor de renovatie niet extra versterkt te worden. Dat bespaart vaak tijd en geld. Deze daken kunnen vanaf een dakhelling van 3° worden gemonteerd.

Daarnaast zet PREFA flink in op het behalen van een positieve ecobalans van zijn aluminium-producten. “Voor de productie van onze producten gebruiken we voornamelijk secundair aluminium. Daarnaast kan het aluminium zonder kwaliteitsverlies voor 100% worden gerecycled. Voor het hergebruik is slechts 5% van de energie van de eerste winning nodig. En niet te vergeten: door het lage gewicht van aluminium wordt tijdens het transport bespaard op energie en CO2-emissies”, aldus het bedrijf.

De PREFA-groep is in Europa al 73 jaar bezig met de ontwikkeling, productie en distributie van aluminium dak- en gevelsystemen. In totaal zijn er meer dan 500 medewerkers werkzaam. De productie van de meer dan 6.000 hoogwaardige producten vindt uitsluitend plaats in Oostenrijk en Duitsland. Het bedrijf is onderdeel van de bedrijvengroep van de industrieel Dr. Cornelius Grupp, die wereldwijd circa 8.000 medewerkers op meer dan 46 productielocaties tewerkstelt.

PREFA
www.prefa.nl