Bouw Compleet: het feest voor bouwend Noordoost-Nederland

Artikel delen

Op 9, 10 en 11 oktober 2019 vindt de 22ste editie van Bouw Compleet in Evenementen Hardenberg plaats. Bouw Compleet is dé ontmoetingsplek van Noordoost-Nederland waar alle onderdelen uit de bouwbranche samenkomen. De beurs is aanzienlijk op de schop gegaan om een nog betere aansluiting te vinden op de wensen en behoeften van bezoekers en exposanten.

Bouw Compleet biedt volop mogelijkheden om contacten te leggen en te versterken met exposanten uit de regio. Op de vakbeurs schitteren mooie landelijke namen, maar vooral regionale spelers, waardoor zichtbaar wordt wat er speelt in de regio. Het is tevens de plek waar u inspiratie opdoet om uw werk nóg efficiënter uit te kunnen voeren. Na uw bezoek bent u op de hoogte van alles wat speelt in uw branche!

Vernieuwd concept

Na afloop van de vorige editie zijn alle wensen van bezoekers en exposanten in kaart gebracht. Naar aanleiding van deze behoeften uit de bouwbranche is het concept van Bouw Compleet vernieuwd. De gezelligheid die u van Bouw Compleet gewend bent, keert terug. Samen vieren we het feest voor bouwend Noordoost-Nederland!
Eén van de veranderingen is de datum. Deze is aangepast naar woensdag 9 tot en met vrijdag 11 oktober 2019. Hierdoor biedt Bouw Compleet iedereen de gelegenheid om de werkweek af te sluiten op de beurs. Op vrijdagmiddag vindt er in hal 3, de Bouwerij, een VrijdagMiddagBorrel plaats. De liveband Say Cheese zorgt voor de gezelligste muziek om het weekend goed in te luiden. In de Bouwerij wordt entertainment met netwerken gecombineerd en kunt u in contact komen met regionale aannemers.
De overige hallen zijn gesegmenteerd waardoor u uw beursbezoek nóg gerichter kunt plannen. Hierbij zijn de segmenten constructie, ruwbouw, beton, afbouw, gereedschappen en onderhoud allen vertegenwoordigd. De segmenten verf, glas en afbouw zijn opgenomen binnen het beursconcept van Bouw Compleet waardoor de beurs nu nog completer is.

Wie vindt u er?

Het nieuwe concept van de vakbeurs leidt niet alleen tot veranderingen op de beursvloer, maar zorgt er ook voor dat veel exposanten hun weg terug hebben gevonden naar Bouw Compleet. Onder meer Remix, Kingspan Unidek en Matemco zijn terug van weggeweest.
Zoals u van Bouw Compleet gewend bent, zijn veel vertrouwde gezichten waaronder Leeuwbouw, Bostik en The New Builders ook dit jaar weer te vinden op de beursvloer. Zij presenteren u graag hun noviteiten.
Ook doen verschillende nieuwe namen hun intrede op Bouw Compleet. Met trots hebben wij onder andere Saint Gobain Weber, VELUX, van Dijk Bouwgroep en Royal Mosa mogen toevoegen aan de deelnemerslijst.

Veilig werken

Een belangrijk thema in de bouwbranche is ‘veilig werken’. Sinds 2013 blijft het aantal (dodelijke) ongevallen op de bouwplaatsen stijgen. Door de hoge werkdruk wordt er sneller gewerkt. Dat heeft tot gevolg dat er sneller onveilige situaties ontstaan. Veilig werken is namelijk niet op iedere bouwplaats vanzelfsprekend. Hier moet verandering in komen! Daarom wordt er op Bouw Compleet veel aandacht besteed aan dit thema. In samenwerking met Volandis is een ludieke actie op touw gezet. Daag uw collega uit op de ‘Kop van Jut’ en ontvang tips om veilig en gezond te werken. Test uw kennis over Veilig Werken tijdens de Pubquiz en win een handige bouwgadget.
Altijd al willen weten hoe het is om veilig op grote hoogte te werken? U kunt het zelf ervaren in de Bouwerij! In samenwerking met Matemco kunt u een steiger beklimmen en hier van abseilen.

Leven in de Bouwerij

Er is weer volop leven in de Bouwerij! U kunt genieten van livemuziek van een driekoppige band en uw bestaande relaties ontmoeten. Ook brengen we u in contact met diverse aannemers uit de regio Noordoost-Nederland die u hun regionale projecten tonen. Zo presenteert Van Dijk Woongroep u het innovatieve project WOOWN. Het is de nieuwe manier van prefab bouwen waarbij kwaliteit en bouwsnelheid voorop staan. BMN Bouwmaterialen vertelt u in hun lounge in de Bouwerij meer over hun nieuwste producten en innovaties.
Ook vindt u hier de ondernemersorganisatie voor zzp’ers in de bouw: Zelfstandigen Bouw. Zij geven u antwoord op al uw juridische- en ondernemersvragen. Op hun stand geven ze extra aandacht aan het thema Arbeidsongeschiktheid voor zzp’ers. Zij ontwikkelden AOV Bouw: een uniek concept waarbij een groep zzp’ers elkaar helpt bij arbeidsongeschiktheid.
Speciaal voor exposanten en hun relaties is er een VIP-Area ingericht. Hier kunnen zij in een ontspannen setting netwerken met hun meest waardevolle relaties. Daarnaast zijn diverse mediabedrijven te vinden in de Medialounge, waaronder BouwTotaal.

Personeelstekort in de sector

Bouw Compleet is hét platform voor het werven van nieuw personeel. De beurs brengt vraag en aanbod bij elkaar op het Toekomstplein, waar bezoekers vacatures kunnen bekijken van deelnemende exposanten. Ook worden studenten, die een beroepsgerichte opleiding volgen, uitgenodigd om de vakbeurs te bezoeken en zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Rondom het Toekomstplein staan diverse opleidingsinstituten en detacheringsbureaus. Onder meer Bouwmensen Friesland en Praktijk Uitzendbureau nemen hun plek in rondom dit plein. Hun doelstelling is: de bouw voorzien van flexibel inzetbaar en voldoende gekwalificeerd personeel. Hierbij hebben ze een zij-instroomtraject op touw gezet waarbij ze werkzoekenden opleiden tot werknemer in de bouw.
Ook CTS Techniek en Opstap Personeelsdiensten zorgen voor de werving van kwalitatief personeel. Werkzoekenden kunnen bij hen terecht voor alle soorten vacatures in de bouwbranche. Bent u op zoek naar nieuw personeel? Win bij hen informatie in over bemiddeling tussen vakmensen en uw bedrijf. Zelf op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk dan de vacatures op het Toekomstplein en ga direct in gesprek met de desbetreffende partijen.

Nieuwsgierig geworden?

Vraag vandaag nog uw gratis tickets aan via www.evenementenhal.nl/bouw-hb met registratiecode 61900014126.

Meer informatie? Houd de website in de gaten voor de laatste updates over Bouw Compleet: www.bouwcompleet-hardenberg.nl.