Inschrijving Betonprijs 2019 is geopend

Artikel delen

Verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en/of inspirerende projecten uit de betonsector kunnen meedingen naar de Betonprijs 2019. Deze tweejaarlijkse Betonprijs wordt op woensdag 13 november uitgereikt tijdens het Betonprijsdiner.

Er zijn bij deze 21ste editie van de Betonprijs zes mogelijke categorieën, namelijk: Civiele Bouwwerken, Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bestaande Bouw, Grensverleggend en Circulair. Elk project dingt verder automatisch mee voor de Toekomstprijs. Studenten stemmen daarbij op hun favoriete project onder de genomineerden.
“Met de nieuwe categorie Circulair geven we invulling aan de roep vanuit de samenleving en overheid om meer aandacht voor duurzaamheid”, aldus Chantal Mülders, die vanuit de Betonvereniging de Betonprijs 2019 coördineert.

Jury

De jury bestaat uit professionals uit de gehele bouwsector, namelijk juryvoorzitter Henri van der Kamp (Van Gelder Groep), Ronel Dielissen (Mebin), Reinald Top (Zwarts & Jansma Architects), Marten Klein (Ingenieursbureau Gemeente Amsterdam), Aad van der Horst (TU Delft), Alfons van Woensel (Struyk Verwo Infra), Rudi Roijakkers (ABT) en Dick van Klaveren (Rijkswaterstaat). De jury zoekt projecten die breder schaalbaar zijn in de Nederlandse context om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Op deze manier levert het project een wezenlijke bijdrage leveren aan de Nederlandse betonexpertise.

Eerdere winnaars

De winnaars van de vorige editie in 2017 waren: Catharinabrug, Leiden (categorie Bruggen & Viaducten), Hoogwatergeul Veessen – Wapenveld (categorie Natte waterbouw), Villa K6 (categorie Woningbouw), ’s-Werelds grootste fietsenstalling, Utrecht (categorie Utiliteitsbouw), Parkeergarage Lammermarkt, Leiden (categorie Uitvoering), Ultraslanke hybride trap hoofdkantoor ABT, Velp (categorie Betontechnologie), Renovatie Velsertunnel, Velsen-Zuid (categorie Restauratie/reparatie) en Tafelbrug Zuid- en Noordhorn (categorie Constructief ontwerp). Een eervolle vermelding was toegekend aan de Dafne Schippersbrug te Utrecht.