Luchtdichting van prefab beton- en kalkzandsteencasco’s nu heel secuur

Artikel delen

De eisen aan luchtdicht bouwen worden door de veranderende wetgeving, BENG 1 juli 2020, steeds hoger. Bij het opzetten van een prefab beton- of kalkzandsteencasco moet men hier dan ook terdege rekening mee houden. Voor een uiterst secure luchtdichting van alle verticale- en dilatatienaden in het casco heeft Celdex de schuimband Pre-Seal Soft LF ontwikkeld.

Celdex Pre-Seal Soft LF is een enkelzijdig klevend, zacht semi-geslotencellig polyurethaan schuimband met uitstekende luchtdichte eigenschappen. Het is speciaal ontwikkeld om met beperkte comprimering te voldoen aan de hoogste luchtdichtheidseisen. Door de eenvoudige indrukbaarheid is het uitermate geschikt voor het monteren van grote bouwelementen. Het product is standaard voorzien van een low-friction toplaag en een uitstekende zelfklever die het prefab aanbrengen op de cascowanden zeer eenvoudig maakt.

Celdex gaat verder dan alleen de ontwikkeling en productie van luchtdichtingsproducten. Met Dichtgarant biedt het een totaalaanpak voor luchtdicht bouwen, waarin advisering, training en begeleiding zijn geïntegreerd. Drie accountmanagers en een productmanager Luchtdicht Bouwen zetten zich dagelijks in om de aannemerij, bouwbedrijven en de toeleverende industrie optimaal te ondersteunen. De resultaten van de verwerking van de producten worden gedurende het gehele bouwproces door middel van STA software vastgelegd. Luchtdicht bouwen met Celdex Dichtgarant sluit zo naadloos aan op uw kwaliteitsborgingssysteem.

Binnen het concept heeft Celdex ook toegewerkt naar een Dichtgarant Detailboek, waarin niet alleen de ontwikkelingen, bottlenecks en oplossingen voor luchtdicht bouwen worden gedeeld, maar ook meer dan 50 standaarddetailleringen zijn opgenomen. U kunt het detailboek downloaden op celdex.nl.