Glasvezelversterkte verankering voor sandwichwanden

Artikel delen

Hakron-Terwa, toeleverancier en producent voor de prefab-betonindustrie introduceert de ThermoPin® verankering voor sandwichwanden.

De ThermoPin® is gemaakt van versterkt glasvezel met een speciale hars welke corrosie-werend, chemisch bestendig en elektrisch en magnetisch neutraal is. Door deze samenstelling van de ThermoPin® worden koudebruggen in sandwichwanden geminimaliseerd waardoor eenvoudiger voldaan kan worden aan de BENG-eisen. De ThermoPin® is het moderne alternatief op de traditionele RVS-sandwichverankering.

Isolatie

Door de slanke vormgeving van de ThermoPin® is de montage snel en eenvoudig. De ThermoPin® kan toegepast worden bij isolaties met harde of zachte persing. Om eenvoudig door de isolatie heen te kunnen prikken wordt de ThermoPin® voorzien van een dop met punt. Boren is hierdoor dus niet altijd noodzakelijk. De ThermoPin® is ook voorzien van een kunststof kraag welke dient als afstandhouder, verankering van de isolatie en als waterkering.

Twee types

De ThermoPin® is verkrijgbaar in 2 types: een type voor horizontale (winddruk en -zuiging) en een type verticale (eigen gewicht) verankeringen. De ThermoPin® heeft een kern van Ø7,5 mm2 met een conische uitloop aan de uiteinden van Ø10,5 mm2. Met de ThermoPin® kunnen eenvoudig elementen met een isolatiedikte van 50-300 mm1 geproduceerd worden.

Eigenschappen van de ThermoPin®

– karakteristieke draagkracht op basis van 50 jaar is 11,5 kN
– thermisch weerstand λ = 0,48 W/(m·K)
– treksterkte > 1.500 N/mm2
– E-modulus > 50.000 N/mm2
– snelle en eenvoudige inbouw
– slanke vormgeving
– verkrijgbaar voor verschillende wand- en isolatiediktes

Hakron-Terwa
T: 0341 – 27 88 30
E: verkoop@hakronterwa.nl
I: www.hakronterwa.nl