Hoogwaardige afdichtingproducten voor prefab luchtdicht bouwen

Artikel delen

Dat industrialisatie van de bouw niet meer weg te denken is, staat inmiddels wel vast. Diverse prefab bouwsystemen schieten als paddenstoelen uit de grond. HSB, steelframe, beton- en kalkzandsteencasco worden in toenemende maten binnen bouwprojecten toegepast. Assemblage op de bouwlocatie verschuift steeds meer naar assemblage in de fabriek. Dit vraagt om een andere benadering van afdichtingstechniek en luchtdicht bouwen in het bijzonder. Door een nauwe samenwerking met de aannemer streeft Celdex zoveel mogelijk naar prefab luchtdicht bouwen en ontstaan er innovatieve oplossingen voor diverse aansluitdetails.

Pre-Seal & Pre-Seal Soft LF zijn hier voorbeelden van. Beide producten zijn enkelzijdig klevend, zacht semi-geslotencellig schuimband met uitstekende luchtdichte eigenschappen. Ze zijn speciaal ontwikkeld om met beperkte comprimering te voldoen aan de hoogste luchtdichtheidseisen. Door de eenvoudige indrukbaarheid zijn ze uitermate geschikt voor het monteren van grote bouwelementen. De producten zijn standaard voorzien van een low-friction toplaag en een uitstekende zelfklever die het prefab aanbrengen op bouwelementen zeer eenvoudig maakt.

Celdex gaat verder dan alleen de ontwikkeling en productie van luchtdichtingsproducten. Met Dichtgarant biedt het een totaalaanpak voor luchtdicht bouwen, waarin advisering, training en begeleiding zijn geïntegreerd. Drie accountmanagers en een productmanager Luchtdicht Bouwen zetten zich dagelijks in om de aannemerij, bouwbedrijven en de toeleverende industrie optimaal te ondersteunen. De resultaten van de verwerking van de producten worden gedurende het gehele bouwproces door middel van STA software vastgelegd. Luchtdicht bouwen met Celdex Dichtgarant sluit zo naadloos aan op uw kwaliteitsborgingssysteem.

Binnen het concept heeft Celdex ook toegewerkt naar een Dichtgarant Detailboek, waarin niet alleen de ontwikkelingen, bottlenecks en oplossingen voor luchtdicht bouwen worden gedeeld, maar ook meer dan 50 standaarddetailleringen zijn opgenomen.

U kunt het detailboek downloaden op celdex.nl.