The Terraced Tower in Rotterdam toonbeeld van concept Gestapeld Geluk

Artikel delen

Het iconische project The Terraced Tower in Rotterdam valt op door zijn bijzondere gevels. Daarvoor zijn de WICONA-experts in gevels van grote projecten ingeschakeld. Zij stelden voor om enkele specifieke oplossingen toe te passen. Zoals de vliesgevel, die op het straatniveau een overspanning heeft van circa 6 meter hoog. Deze vliesgevels zijn zo ontworpen dat ze over de volledige hoogte zelfdragend zijn. De andere specifieke onderdelen zijn raamdeuren, kozijnen en hefschuifdeuren.

De raamdeuren zijn naar buiten toe draaiend en bovendien voorzien van verdekt liggend beslag. De scharnieren zijn onzichtbaar. Alleen de raamgreep is zichtbaar. Binnen het standaard gamma van WICONA is er de mogelijkheid om de raamdeuren aan de buitenzijde te voorzien van een greep. Hierdoor kunnen bewoners zowel binnen als buiten de ramen bedienen en eventueel sluiten afhankelijk van ieder seizoen.

Een ander specifieke onderdeel zijn de schuifdeuren. De schuifdeuren zijn uitgevoerd met een standaard systeem, waarbinnen een waaier aan mogelijkheden beschikbaar is. Voor dit iconisch gebouw is er gekozen voor een 36 mm tussenstijl ter plaatse van de schuifdeuren. Hierdoor worden schuifdeuren transparanter en slanker in detaillering.
De architect wilde een uniforme uitstraling voor de verschillende raam- en schuifsystemen en diende rekening te houden met de technische vereisten in minimale doorloophoogtes. De WICONA-experts gingen de uitdaging aan door de vervaardiging van profielen met een aanzichtbreedte van 66 mm. WICONA biedt hiermee de slankste profielen op de markt binnen de standaard raamseries (zonder de steel-look of renovatie profielen hierbij te betrekken).

WICONA
www.wicona.nl