Eind aan dichtslaande deuren

Artikel delen

Veel voordeuren, toegangsdeuren of appartementdeuren vallen – zeker als ze ook van een deurdranger zijn voorzien – met een luide knal in het slot. Andere deuren sluiten juist niet compleet (zelfs niet als de deur al is voorzien van een deurdranger), maar blijven op een kier open staan en hierdoor ontstaat dan een veiligheidsrisico.

Deuropvangers vangen de dichtvallende deur op, trekken deze langzaam in het slot en houden de deur betrouwbaar gesloten. Daarmee besparen ze bewoners en gasten veel ergernis. DICTATOR biedt types voor zowel draai- als ook schuifdeuren.
Het bedrijf heeft vier verschillende types. De deuropvanger type 1400 is speciaal ontworpen voor toepassing voor binnenmontage bij naar buitendraaiende deuren. De deuropvanger DICTATOR type 1600 is ontworpen voor toepassing aan de scharnierzijde van de deur. Type VS 2000 is ontworpen met het oog op design, bij een gesloten deur vormt de deuropvanger en de haak één strak geheel op de deur. En ten slotte type 1700 wordt geleverd met een hoekstuk voor toepassing op schuifdeuren.

Bovengenoemde types zijn standaard leverbaar in wit (RAL 9010), zwart (RAL 9005), grijs (RAL 9006) of bruin (8017). Op aanvraag zijn ook andere RAL kleuren leverbaar. Als sluitmiddel voor draaideuren biedt DICTATOR de inbouwkettingsluiter Adjunct of de opbouwdeurveer Piccolo. Voor schuifdeuren zijn hiervoor zogenaamde veerkabelrollen beschikbaar of de DICTAMAT 50 als compleet mechanisch sluitsysteem met een constante (regelbare) sluitsnelheid over de gehele sluitweg.
Om deuren eenvoudig op iedere positie vast te kunnen zetten is met de ZE Design Line een mooie lijn van voetbediende deurvastzetters beschikbaar met een slag van 8 t/m zelfs 20 cm!

DICTATOR
www.dictator.nl