Veiligheidspal helpt bij brandwerendheid van deur

Artikel delen

Het vinden van een goede combinatie van brandveiligheid en toegankelijkheid bij deuren
is geen gemakkelijke opgave. Dichte deuren zijn lastig als je er regelmatig door moet. Verkeerd gebruik ligt dan op de loer, met alle gevolgen van dien bij calamiteiten. De HLS-catch biedt een oplossing.

Deuren in een brandwerende scheiding is regelmatig een probleem. Hoe zorgt u er bijvoorbeeld voor dat deuren die deel uitmaken van een brandscheiding, bij brand dicht zijn, en bij verdere brandontwikkeling ook dicht blijven? Bestaande oplossingen hebben een aantal nadelen. Daarom ontwikkelde DICTATOR de HLS-catch, een eenvoudige toepassing die kan helpen om binnendeuren in een brandscheiding vast te zetten.

De HLS-catch is een veiligheidspal voor enkele en dubbele 30/60 minuten brandwerende (binnen) deuren. In een normale situatie zit de pen opgesloten in de behuizing. Wanneer de omgevingstemperatuur oploopt tot circa 600 graden loopt de pen uit in het gat van het sluitplaatje en fixeert daarmee de deur. Hierdoor wordt het kromtrekken van de deur en vuurdoorslag vertraagd. Het product is – in samenwerking met deuren- en kozijnen fabrikanten – meerdere keren succesvol getest bij Efectis. Bij toepassing in dubbele deuren kan zelfs de dagschoot achterwege blijven.

De HLS-catch is ook een interessante optie bij renovatieprojecten. Deuren die nog niet aan de huidige brandwerendheidseisen voldoen, kunnen dat mede dankzij de HLS-catch wel.

DICTATOR Productie B.V.
www.dictator.nl