KwaliteitsAward Gevelsystemen 2019 uitgereikt

Artikel delen

De KwaliteitsAward Gevelsystemen 2019 is op 21 november uitgereikt aan BGI Afbouw & Stucadoors uit Volendam. De jury vindt dat het werk van de winnaar dit jaar het beste voldeed aan de hoge kwaliteitseisen die Stichting Gevelgarantie aan haar deelnemers stelt. Er waren drie genomineerden: BGI, Stukadoorsbedrijf De Groot uit Erp en Stukadoorsbedrijf Gebr. Bisschops uit Sassenheim. De prijs waardeert deelnemers van de stichting die in een jaar de beste kwaliteit buitengevelisolatie realiseren gebaseerd op projectcontroles door certificerende instellingen.

Peter Tol (links) en Jack Veerman (midden) van BGI Afbouw & Stucadoors ontvangen de KwaliteitsAward Gevelsystemen 2019 van voorzitter Stichting Gevelgarantie Bart ter Woerds (rechts).

De KwaliteitsAward Gevelsystemen (KAG Award) 2019 is tijdens de Deelnemerdag van Stichting Gevelgarantie uitgereikt onder toeziend oog van ruim 60 vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven. Voorzitter Bart ter Woerds reikte de prijs uit aan directeuren Peter Tol en Jack Veerman van BGI. De Award wordt uitgereikt aan een bedrijf op grond van de geleverde kwaliteit in een jaar en is niet verbonden aan een specifiek project. Uit externe controles op projecten bleek het winnende stukadoorsbedrijf het minste aantal tekortkomingen te hebben.

Constante kwaliteit buitengevelisolatie

Over BGI Afbouw & Stucadoors is de jury van mening dat de werkzaamheden ruimschoots voldoen aan de kwaliteitseisen van Stichting Gevelgarantie. Het bedrijf is zorgvuldig constant in de afgeleverde kwaliteit van de buitengevelisolatie-projecten.

De KAG Award is in 2009 in het leven geroepen om de deelnemers van Stichting Gevelgarantie te stimuleren hun werken zo foutloos mogelijk uit te voeren. De certificerende instellingen controleren alle punten die in de verwerkingsvoorschriften zijn genoemd en rapporteren alle geconstateerde afwijkingen. Dat geeft jaarlijks inzicht in de prestaties van de verschillende bedrijven. De drie beste bedrijven worden genomineerd. De jury bestaat uit Joop van Es en Jaap Braam, professionals met jarenlange ervaring in de sector.