Nieuw bij Boels: Amman-trilplaten met Vanguard motoren

Artikel delen

Boels Rental introduceert een nieuwe verdichter in haar verhuurvloot: de Ammann APF 15/40 trilplaat. Op verzoek van Boels heeft Ammann de standaardbenzinemotor van de trilplaat vervangen door een Vanguard® 200 eencilinder, 4,9 Bruto kW*, die meer vermogen genereert en toch zuiniger is. Daarnaast heeft deze motor minder onderhoudsbeurten nodig en verbruikt hij minder olie wat hem een stuk milieuvriendelijker maakt. De eerste verdichters worden in maart 2020 geleverd.

Meer voordelen voor de klant: eenvoudig en overal te gebruiken

De Ammann APF 15/40 trilplaat is eenvoudig te bedienen en daarmee ideaal voor verhuurbedrijven en hun klanten. Hij is veelzijdig in te zetten en geschikt voor grondverdichting, het aftrillen van straatwerk en op asfalt. De geavanceerde technologie van de trilplaat zorgt voor de voorwaartse kracht wat betekent dat het de bediener weinig tot geen kracht kost om de plaat te ‘besturen’. De vernieuwde trillingsdempers in de duwboom zorgen voor veel minder hand-armvibratie en maken een nauwkeurige besturing van de machine mogelijk.

Hogere productiviteit, lagere vibratie en minder kosten

Het verzoek van Boels om de motor van Vanguard in het beproefde model in te passen, was voor Ammann een goede gelegenheid om de motoren in een realistische setting te evalueren. “Deze vraag van de klant bood ons de mogelijkheid om de nieuwe Vanguard 200 motor te testen”, zegt Patrick Stellwag, Key Account Manager – Rental bij Ammann Group. “Het Ammann/Vanguard pakket biedt Boels vele voordelen, waaronder een lagere TCO. Op basis van deze succesvolle resultaten overwegen we om Vanguard-motoren in meer van onze bouwmachines te gebruiken”.

Guy Cremer, Director Fleet Operations bij Boels, kijkt uit naar de introductie van de Ammann APF 15/40-trilplaat bij klanten. “Ons belangrijkste doel blijft het om de beste kwaliteit voor onze klanten beschikbaar te maken, dus gebruiksvriendelijk en efficiënt. De producten van Ammann passen goed in onze verhuurvloot, omdat ze zowel gemakkelijk te bedienen als duurzaam zijn. De nieuwe Vanguard-motoren hebben een vereenvoudigd startproces, lagere trillingen en zorgen voor een krachtige verdichting waarmee ze optimaal aan de wensen van onze klanten voldoen. Door de langere service-intervallen van de motor worden ons olieverbruik en de recycling ervan ook verminderd. We willen bij Boels het milieu zoveel mogelijk sparen. Bij de keuze voor machines en leveranciers is het dan ook een hele belangrijke factor.”

Paul Bramhall, Senior Manager Marketing – commerciële motoren bij Briggs & Stratton, onderstreept: “We zijn dankbaar voor het constante vertrouwen dat Boels in ons merk heeft en zijn blij dat we de kans krijgen om de waarde van onze motoren te demonstreren aan marktleiders als Ammann en Boels. We kijken ernaar uit om beide bedrijven te ondersteunen bij het bereiken van hun gezamenlijke doelen”.