In de spotlight

Producten
Artikel delen

Slim isoleren door het combineren met isolatiefolie

Bij het renoveren van woningen is het belangrijk dat er aan goede isolatie gedacht wordt. Slim isoleren met SuperFOIL isolatiefolie is dan een zeer geschikte oplossing. Uit meerdere projecten is al gebleken dat met SuperFOIL isolatiefolie optimaal resultaat wordt behaald.

Een van die projecten is de renovatie van 38 corporatiewoningen van woningcorporatie Antares in gemeente Venlo. Het team van Caspar de Haan onderhoud en renovatie heeft hierbij de verschillende eigenschappen van SuperFOIL isolatiefolies slim en optimaal benut.

Uitdaging
De uitdaging was om eventueel aanwezig asbest te saneren, de verouderde pannendaken te renoveren en hierbij de isolatie naar nieuwbouweis van tenminste 6,0 m2K/W te brengen. De werkzaamheden moesten zonder ingrijpende aanpassingen in de huizen worden uitgevoerd zodat de bewoners tijdens de renovatie in huis konden blijven wonen.

VAN PREFAB NAAR DE BOUW

Prefab
Voor het dakvoetgedeelte van het schuine dak zijn prefabelementen gemaakt met een Rc van 6,7 m2K/W. Deze elementen zijn voor de realisatie in de werkplaats van Dakdekkersbedrijf van den Hurk & Doezé Heeze geprefabriceerd. Ze zijn samengesteld uit de 65 millimeter dikke dampdichte SF40 SuperFOIL (Rd 3,92 m2K/W) aan de warme zijde en afgewerkt met de dunnere 45 millimeter dampdoorlatende SF19BB SuperFOIL (Rd 2,47 m2K/W) aan de koude zijde. De benodigde draagbalken, tengels en panlatten zijn tevens op voorhand in deze elementen aangebracht.

Bouw
Op de bouw zijn de prefabelementen aangebracht over de nog aanwezige gipsplafonds. Het bouwteam plaatste vervolgens Unidek Aero platen met een Rd van 3,5m2K/W van de zoldervloer tot aan de nok.

De prefabelementen konden in een korte tijd efficiënt worden aangeleverd en geplaatst. Over deze platen werd de dampdoorlatende SF19BB SuperFOIL (Rd 2,47 m2K/W) als isolerende onderdakfolie aangebracht onder de tengels en panlatten. De totale Rc van dit dakdeel kwam hiermee op 6,3 m2K/W.

Met de daken die nu aan nieuwbouweisen voldoen zijn zowel het wooncomfort als het energieverbruik optimaal en van deze tijd.

EFFICIËNTE UITVOERING

Door het slim en optimaal benutten van verschillende typen SuperFOIL multifolie isolatie, zowel de dampdichte als de dampdoorlatende versies, welke allemaal voorzien zijn van de Nederlandse ISSO Gelijkwaardigheid Verklaring voor de isolerende werking, kon dit project efficiënt worden uitgevoerd en opgeleverd.

SuperFOIL isolatiefolie
SuperFOIL onderscheidt zich met haar uitgebreide productgamma van vele andere reflecterende multifolie isolatiefolies. Zowel dampopen als dampdicht is er voor iedere situatie een juiste folie te leveren. SuperFOIL wordt al twaalf jaar door VoRa Trading geïmporteerd op de Nederlandse markt.

www.superfoil.nl |www.isolatiefolie.nl

BouwTotaal