“Gelukkig is BIM digitaal” #debouwgaatdoor

Artikel delen

“We zijn gewend om digitaal te werken maar overleggen is er niet bij. De onzekerheid in de sector neemt toe,” vertelt Raymon Paarhuis van BimBuildings in Zwolle. Het bedrijf met zeven medewerkers komt niet meer samen op kantoor, maar op Google Meet.

Tekst: Herman Grendelman

Afgelopen week heeft BimBuildings het werk verdeelt en sinds afgelopen maandag werken de tekenaars thuis. Herwin Kampjes, ook werkzaam voor BIMBuildings: “We zijn natuurlijk wel gewend om afspraken via videoconferentie te doen, maar voor sommige gesprekken is het toch fijn om face to face te meeten.”

Doorwerken voor het geval dat

De bimmers merken in de markt dat er rekening wordt gehouden met de risico’s. “Er wordt bijvoorbeeld veel in ploegen gewerkt. Op de bouw en op kantoor, zodat bij een mogelijke besmetting de andere ploeg nog wel kan doorwerken. Je merkt dat bouwbedrijven hun laatste energie in projecten steken voor het geval er een totale lock-down komt.”

Scherm delen, tekening bespreken

“Gelukkig is BIM digitaal maar we merken ook wel dat afspraken worden verzet. Jammer maar ook helemaal logisch natuurlijk.” Paarhuis heeft nog wel een paar tips voor thuiswerken met een team. “Google meet werkt gewoon erg goed, ook kunnen we het scherm delen zodat we ingewikkelde details in tekeningen kunnen bespreken. Daarnaast gebruiken we de software Trello om dingen goed te plannen.”

Kampjes: “Laten we hopen dat de maatregelen die de overheid nu getroffen heeft voldoende zijn en dat bedrijven nu doen wat ze kunnen om een piek te voorkomen. De overheid houdt goed rekening met ondernemers, afgelopen dinsdag is er een persconferentie geweest speciaal voor ondernemers. Er worden veel maatregelen getroffen voor financiële ondersteuning”