Glasvezel deuvels en koppelstaven voor betonwegenbouw

Artikel delen

Om het uiteendrijven van platen te voorkomen kunnen in betonverhardingen glasvezel koppelstaven worden geplaatst. Hakron, producent en toeleverancier van producten voor de beton- en woningbouw deze GK glasvezel koppelstaven net in haar productengamma opgenomen. Ook is het assortimenten uitgebreid met GD glasvezel deuvels. Beide producten worden met name toegepast in de (beton) wegenbouw.

GK glasvezel koppelstaven zijn geprofileerd. Deze worden geplaatst in betonverhardingen om uiteendrijven van platen te voorkomen. De geprofileerde staven verankeren en verbinden de betonplaten en brengen trekkracht over. GK glasvezel koppelstaven zijn standaard leverbaar in de maten ø16/600 mm en ø20/800 mm (diameter/lengte) voor de Nederlandse markt. Voor België zijn de standaardmaten ø16/600 mm en ø16/800 mm.

GK glasvezel deuvels zijn glad (geen coating), hierdoor kan er geen hechting ontstaan met de beton. De betonverharding kan bij temperatuurverschillen dus uitzetten en krimpen zonder te scheuren. De standaard GD glasvezel deuvels zijn leverbaar in de maten ø25/500 mm en ø22/500 mm (diameter/lengte) voor de Nederlandse markt. Voor België zijn de standaardmaten ø25/600 mm en ø22/600.

Beide glasvezel-producten zijn licht in gebruik, makkelijk te transporteren en kunnen niet roesten. Op aanvraag zijn diverse andere diameters en lengtes leverbaar

Hakron
www.hakron.nl