3D geprinte anti corona deurgreep #debouwgaatdoor

Artikel delen

Fiberneering is een innovatief bedrijf uit Zwolle dat een eigen 3D printtechniek heeft ontwikkeld. Deze techniek word ingezet voor diverse toepassingen zoals creatie van prototypes, gietmallen maar ook onderdelen voor de scheepsbouw. De expertise wordt nu ook ingezet om corona buiten de deur te houden. Of beter gezegd: van de deurgreep door een anti-corona beugel voor de deurklink.

“Laatst werd de vraag gesteld of het mogelijk was een deurgreep te printen zodat deuren met de elleboog geopend kunnen worden. Natuurlijk kan dat,” vertelt Woytek Bode van het bedrijf. In eerste instantie zijn er een aantal vrij beschikbare varianten getest waaronder ook modellen met boutjes en moertjes. Omdat de geteste modellen volgens Fiberneering niet voldoen is besloten een eigen ontwerp te maken.

Passend op de meeste deuren

“Er is voldoende ervaring met 3D modelleren en het snel maken van prototypes is simpel met onze techniek. Het doel is een deurgreep die past op het merendeel van de deuren en door iedereen te monteren is. Uiteindelijk is er gekozen voor een symmetrisch ontwerp dat wordt vastgezet door middel van drie kabelbinders.”

Interesse vanuit gemeentes en het bedrijfsleven

In ongeveer twee weken ging het van idee naar resultaat. De eerste exemplaren zijn onder andere getest bij DSM in Zwolle en bij BNNVARA in Hilversum. Ook gaat er binnenkort een test plaatsvinden op het stadskantoor van de gemeente Zwolle. Bode: “Doordat de grepen door middel van 3D printen worden geproduceerd is het ook mogelijk een logo in het ontwerp mee te nemen, interessant voor bedrijven om zich te onderscheiden.”

Maak uw werkvloer Corona-proof

Veel bedrijven worstelen op dit moment met de vraag hoe zij hun reguliere werkzaamheden weer kunnen hervatten en tegelijkertijd de veiligheid van hun medewerkers kunnen garanderen. Veel gemeentes en bedrijven hebben daarvoor Corona Werkgroepen in het leven geroepen. “Fiberneering wil meehelpen met de anti-Corona deurgreep zodat personeel de deurklink niet met de handen hoeft aan te raken. We staan ook open voor andere ideeën om de werkvloer verder Corona-proof te maken,” besluit Bode.

De deurgrepen worden lokaal geproduceerd in Zwolle en zijn leverbaar als standaard sets met het Fiberneering logo of als custom sets met een eigen kleurstelling en/of logo. Een set bestaat uit twee deurgrepen inclusief bevestigingsmateriaal voor 1 deur. De sets zijn te bestellen via www.fiberneering.com.