Diamantschijf met lange levensduur

Artikel delen

Op bouwplaatsen wordt vaak door verschillende gebruikers dezelfde diamantschijf gedeeld. Er zijn bepaalde factoren die leiden tot vroegtijdige of onregelmatige slijtage van de diamantschijf. Misschien is het te wijten aan het feit dat sommige gebruikers meer druk uitoefenen bij het doorslijpen of dat de gebruiker een minder vaste hand heeft.

Om deze problemen te vermijden, heeft Klingspor de DT 612 UT Supra, aanzienlijk robuuster gemaakt dan de andere diamantschijven in zijn klasse. Deze diamantschijf is voorzien van 12mm hoge, lasergelaste segmenten. Het voordeel van deze schijf is, dat ze minder slijtage vertoont en een langere levensduur heeft, zelfs in gewapende beton.

In dit type diamantschijf maken we onderscheid tussen de kleine en grotere schijven.
De kleinere schijf voor een haakse slijper met een diameter tussen 115/125/180/230mm.
De diamantschijf wordt het best gebruikt voor machines die een snelheid genereren van 80 m/s, en is bedoeld voor het bewerken van bouwmaterialen, beton, oud beton/gewapend en kalkzandsteen.

 

De grotere schijf voor de benzinemotorslijpers, voegensnijders en tafelzagen met een diameter van 300/350/400mm. De diamantschijf wordt het best gebruikt voor machines die een snelheid genereren van 100 m/s en is geschikt voor het bewerken van bouwmaterialen, oud beton/gewapend en universeel beton.

Zie ook dit filmpje: https://youtu.be/EuvJdKcYEq0

De speciaal ontworpen turbo segmenten van de diamantschijf met hun onovertroffen snijsnelheid en een uitzonderlijke levensduur op bijna elk type materiaal, met inbegrip van gewapend beton, zijn ontworpen door Klingspor in Duitsland en vervaardigd in Europa. Men onderscheidt de diamantschijf DT 612 UT door zijn eersteklas prijs/prestatie verhouding en een uitzonderlijk brede waaier van toepassingen.
Alle Klingspor diamantschijven zijn oSa-gecertificeerd en onderworpen aan een 100 % inspectie. Klingspor zet al meer dan 125 jaar wereldwijd de norm in schuur- en slijptechnologie. Op de productielocaties van de onderneming worden ruim 50.000 artikelen voor de meest uiteenlopende toepassingen gefabriceerd, onder andere in de productgroepen schuurmiddelen op onderlaag, doorslijp- en afbraamschijven, lamellenschijven en diamantgereedschappen.

Klingspor
www.klingspor.nl