500 jaar vooruit met circulaire kozijnen van K-VISION

Artikel delen

profine heeft als allereerste systeemleverancier het Kiwa Covenant Circulair Ondernemen in ontvangst mogen nemen. Kiwa heeft alle processen beoordeeld en vastgesteld dat profine met het kunststof K-VISION profielsysteem een circulaire werkwijze hanteert. Bewijsvoering voor het bedrijfsdoel om met K-VISION kozijnen een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Circulair Ondernemen

profine heeft een Concept Circulair Ondernemen ontwikkeld waarin door middel van continu verbeteren beoogd wordt een hoge mate van duurzaam produceren en werken te realiseren. Een belangrijk onderdeel van het concept vormt het terugnemen van restmateriaal uit de verwerking van onze profielen. Tevens van materiaal uit sloop- en renovatieprojecten. En tot slot het herverwerken van gerecycled kunststof materiaal in het “eigen” product (“nieuwe profielen”) waardoor een circulair product ontstaat. Een kunststof kozijn van K-VISION heeft een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar en kan minstens 10 keer gerecycled worden. De levenscyclus loopt dus op tot minimaal 500 jaar.

K-VISION introduceert 100% circulair kozijn

Bij een circulaire werkwijze hoort een circulair product. Het is profine als eerste in de markt, na uitvoerig research en testen, gelukt een 100% circulair kunststof kozijn met hoogwaardige eigenschappen zoals een hoge isolatiewaarde en lange levensduur te produceren én toe te passen in de praktijk. K-VISION Circulair: een wereldprimeur. Nu op aanvraag beschikbaar voor projecten.
Meer informatie op: www.k-visionkozijnen.nl