De beste vloeren in 2020: gietvloeren

Artikel delen

Heb je al jarenlang dezelfde vloer in jouw woning liggen? Dan ben je dit jaar mogelijk wel van plan om de vloer eens te vervangen. Indien de vloer er al jarenlang ligt, is de kans groot dat het om een houten vloer gaat. Jaren geleden waren laminaat en parket namelijk ongekend populair. Er is de laatste jaren echter het nodige veranderd op het gebied van vloeren. Zo kiezen mensen de laatste tijd steeds vaker voor pvc in plaats van laminaat of parket. Je hebt dus behoorlijk wat keuze wanneer je jouw vloer wilt vervangen. Uiteraard wil je wel een vloer waar je de komende jaren geen omkijken naar hebt. In dat geval raden wij je aan om voor een gietvloer te gaan. Gietvloeren zijn nameljk de beste vloeren anno 2020.

Wat is een gietvloer?

Indien je liefhebber bent van een strak interieur, mag een strakke vloer natuurlijk niet ontbreken. Een gietvloer is in dat geval echt iets voor jou. Heb je geen idee wat dit voor een soort vloer is? Geen paniek, want we lichten hier eerst toe wat dit voor een vloer is. Een gietvloer is in principe enkel een afwerklaag. Deze laag wordt aangebracht op een dragende vloer. Het materiaal dat voor deze vloer gebruikt wordt, wordt rechtstreeks op deze ondervloer gegoten. Nadat het materiaal op de ondergrond gegoten is, hecht het zich hier langzaam maar zeker aan vast. Hierdoor ontstaat een strakke vloer zonder naden. Voor een gietvloer wordt vaak beton gebruikt, maar de vloer kan ook gemaakt zijn van kunststof.

De voor- en nadelen van een gietvloer

Nu je weet wat een gietvloer is, kun je gericht gaan kijken of dit een vloer is die je in jouw woning wilt hebben. Voordat je de knoop doorhakt, wil je natuurlijk eerst weten wat de voordelen en de nadelen van een gietvloer zijn. Daarom zetten we ze hier overzichtelijk voor jou op een rijtje.

De voordelen

1) Veel mogelijkheden
Indien je kiest voor een gietvloer, heb je talloze mogelijkheden. Allereerst kun je kiezen voor een gietvloer van beton, maar ook voor een gietvloer van kunststof. Daarbij komt dat de vloer in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor past een gietvloer moeiteloos in jouw woning.
2) Onderhoudsvriendelijk
Een ander groot voordeel van een gietvloer is dat deze onderhoudsvriendelijk is. De vloer bevat geen naden, waardoor er geen rommel tussen de vloer kan gaan zitten. Je gaat er makkelijk met een dweil overheen en een gietvloer is weer schoon.
3) Lange levensduur
Wanneer je voor een gietvloer pu kiest, heb je hier de aankomende jaren geen omkijken naar. Zo’n gietvloer heeft namelijk een ontzettend lange levensduur. Je hoeft jouw vloer over een paar jaar dus niet te vervangen wanneer je kiest voor een gietvloer.

De nadelen

1) De prijs
Een gietvloer pu is niet goedkoop. Dit komt vooral omdat het een vloer is die je niet zelf kunt plaatsen. Het materiaal moet op vakkundige wijze op de vloer gegoten worden, waardoor je hier een specialist voor in moet schakelen. Dit brengt kosten met zich mee.
2) Er kan verkleuring optreden
Overweeg je voor een gietvloer te gaan? Dan moet je weten dat er na verloop van tijd verkleuring op kan treden. Dit kan door de zon komen, maar ook doordat er veel over de vloer gelopen wordt. Je kunt verkleuring voorkomen met een laklaag. Dit breng echter wel weer extra kosten met zich mee.