Hoogwaardige voegproducten voor industrie

Artikel delen

Met de lancering van twee nieuwe voegproducten, brengt tegellijmfabrikant Codex de multiresistente epoxyharsvoeg- en lijmmortel ‘codex X-Tensive’ en de verbeterde, zwaar belastbare voegmortel ‘codex Resist Neu’ op de markt. Beide producten zijn speciaal ontwikkeld voor de toepassing in de industrie, met een hoge chemische en mechanische belasting.

Codex X-Tensive

Eenvoudige verwerking. De smeuïge consistentie maakt eenvoudig en vol voegen mogelijk. Het daarop volgende ‘afwassen’ gaat eenvoudig op gladde, niet gestructureerde oppervlakken waarbij wasmiddelen of een Epo-Pad niet nodig zullen zijn. Ook is de bekende, indringende geur van epoxy bij de ‘X-Tensive’ beperkt.
Zeer chemicaliënbestendig. De uitgeharde voegmortel is zeer goed bestand tegen een groot aantal zeer agressieve chemicaliën, oliën en vloeistoffen, maar ook tegen mechanische belasting. De voeg heeft een waterdicht en fijn, gesloten oppervlak met een hoge slijtvastheid. Daardoor is deze uitermate geschikt voor zwaar belastbare ruimtes, zoals in de chemische industrie, levensmiddelenindustrie, laboratoria, accuruimtes, grootkeukens, slachterijen, thermische baden, waterzuiveringsinstallaties en wasstraten.

Eenvoudige verwerking aan de wand. De codex ‘X-Tensive’ heeft een zeer goed standvermogen (gecertificeerd met R2T). Bovendien is sprake van optimale weerstand bij het wassen van de voegen, zodat volle en zatte voegen eenvoudig te realiseren zijn. Het product is zowel voor binnen- als buitentoepassing geschikt en voor voegbreedtes van 2 tot 12 millimeter. De ‘X-Tensive’ is in een 5 kg kunststof combiverpakking beschikbaar en in de kleuren Platinagrijs, Beton en Antraciet.

Codex Resist Neu

Verbeterde eigenschappen. Met de zwaar belastbare ‘codex Resist Neu’ heeft codex een reeds bestaand product doorontwikkeld op het gebied van belastbaarheid en verwerkingseigenschappen. De voeg is opvallend sterker met toch een fijn en egaal vloeroppervlak. Daarnaast gaat het invoegen van de fijnkorrelige voegmortel moeiteloos, evenals het daaropvolgende ‘afwassen’. De voegt hardt snel uit, ook bij lage temperaturen, waardoor de uiteindelijke sterkte snel wordt bereikt. Het oppervlak is al na 3 uur beloopbaar en na 16 uur belastbaar (volledige mechanische belastbarheid na 7 dagen).
Breed inzetbaar. De voeg is met name ontwikkeld voor toepassing binnen en buiten in de industrie, retail en woningen met een hoge mechanische belasting, zoals bij hoge druk reiniging. Verder te benoemen toepassingsgebieden zijn wasstraten, tunnels, stations, werkplaatsen, balkons en terrassen, wellness- en natte ruimtes alsmede gevels en overkappingen met blootstelling aan vorst en strooizout.
Met een vol en gesloten voegoppervlak is de voegmortel geschikt voor voegbreedtes van 2 tot 15 millimeter. De voeg is verkrijgbaar in de kleuren Cementgrijs, Beton en Antraciet. Na volledige doorharding ontstaat een fijn en gesloten oppervlak dat voldoet aan de hoogste esthetische eisen.

Uzin Utz Nederland
www.codex-x.nl